header-landenpagina-Myanmar-vrouw-kinderen-lopen-irc-stichtingvluchteling

Vluchtelingencrisis Azië

Afghanistan, Pakistan, Myanmar en Thailand kennen een lange vluchtelingengeschiedenis. Al vanaf de jaren 80 biedt Stichting Vluchteling humanitaire hulp in uiteenlopende crises.

De vluchtelingencrisis in Azië concentreert zich nu vooral in AfghanistanMyanmar en Bangladesh. In Afghanistan neemt het Taliban-geweld weer toe en groeit het aantal ontheemden. Tegelijk worden honderdduizenden Afghaanse vluchtelingen in Pakistan gedwongen het land te verlaten. Hierdoor nemen de humanitaire problemen in Afghanistan nog meer toe.

Ook in Myanmar zijn nog steeds veel mensen op de vlucht. Door interne gewapende conflicten slaan nieuwe mensen op de vlucht, zoals de Rohingya’s in het zuidwesten van het land. Zij vluchten naar buurland Bangladesh, maar de kampen kunnen de hoge aantallen vluchtelingen bij lange na niet aan en de voorzieningen schieten te kort.

WIJ WERKEN IN DEZE LANDEN IN Azië:

Stichting Vluchteling in Azië

Stichting Vluchteling heeft een lange geschiedenis van noodhulpverlening in Azië. In 1982 begonnen we ons werk in Pakistan en 7 jaar later verleenden we de eerste noodhulp in Afghanistan. Sindsdien helpen we ontheemden en vluchtelingen daar met voedsel, medische zorg en andere noodhulp – zelfs tijdens de moeilijke jaren van het Taliban-regime.