Oekraine noodhulp stichting vluchteling

Oekraïne

Wat is er aan de hand in Oekraïne?

De oorlog in Oekraïne heeft de grootste vluchtelingencrisis in Europa van deze eeuw veroorzaakt. Sinds de start van de oorlog in februari 2022 zijn miljoenen mensen op de vlucht geslagen. Mensen zoeken toevlucht in buurlanden als Moldavië en Polen. De verwoesting en vernietiging zijn enorm: de Oekraïense bevolking heeft humanitaire hulp en bescherming nodig. De situatie verandert continu door het escalerende en aanhoudende geweld.

De Oekraïense Ivan omhelst zijn kleindochter Diana (4, l) en een dochter Olena (r) vlak nadat ze de grens van Shehyni in Oekraïne naar Medyka in Polen zijn overgestoken. Talrijke Oekraïners verlaten het land na de militaire acties van Rusland op Oekraïens grondgebied.
© Een familie is gevlucht uit Oekraïne en komt aan bij de Poolse grens. Copyright: dpa.

Ons werk in Oekraïne

Met geld uit de opbrengst van de Giro555-actie biedt Stichting Vluchteling noodhulp in Oekraïne. Van voedsel- en hygiëne pakketten, cash bijdragen en medicijnen, psychologische hulp tot gezondheidszorg, herstelwerken en winterhulp. Daarnaast renoveren we schuilkelders, huizen beschadigd door explosieven en overstromingen na de Khahovka dambreuk, opvangcentra en ontwikkelen we voorlichtingsmaterialen over de gevaren van explosieven.

Wil je iets doen?

Help vluchtelingen met medische zorg of cash hulp. Jouw donatie gaat naar waar het het hardst nodig is.

Stichting Vluchteling
English
sluit