EEN RECHTVAARDIGERE WERELD NALATEN

Door na te laten aan Stichting Vluchteling, draagt u bij aan een mooiere wereld. Nalaten aan Stichting Vluchteling is een bijzondere daad. Met uw gift - groot én klein - vastgelegd in uw testament kunt u uw idealen voort laten leven. Uw nalatenschap kan hét verschil maken in het leven van mensen op de vlucht voor oorlog en conflict. Door uw steun krijgen zij weer hoop op een toekomst, óók als u er niet meer bent.

HOE LAAT Ú DE WERELD NA?

Wanneer u overweegt om aan Stichting Vluchteling na te laten, adviseren wij u om een testament op te laten maken via een notaris. Dit is snel en eenvoudig te regelen. Een testament is een opgesteld document waarin staat omschreven wie na uw overlijden welk deel van uw bezit of vermogen erft. U kunt uw testament overigens op elk gewenst moment weer veranderen via een notaris. Wilt u een testament opmaken en zoekt u een notaris in uw buurt? Kijk dan op degoedkoopstenotaris.nl of nutestament.nl.

Stichting Vluchteling al in uw testament?
We beschouwen het als zeer bijzonder en betekenisvol dat u Stichting Vluchteling in uw testament heeft opgenomen. Heel veel dank hiervoor. Uiteraard zullen wij uw informatie vertrouwelijk behandelen. U kunt ons dit laten weten via marcpesch@vluchteling.nl.

Wat kunt u nalaten?

  1. Stichting Vluchteling benoemen als (mede-) erfgenaam
    In uw testament benoemt u een of meerdere erfgenamen. Als erfgenaam krijgt een persoon en/of een organisatie recht op uw nalatenschap. Naast uw geliefden kunt u dus ook Stichting Vluchteling (mede-) erfgenaam maken.
  2. Stichting Vluchteling benoemen als legataris
    Een legaat kunt zien als een gift in uw testament. U kunt zo een bepaald geldbedrag, een huis, een schilderij of andere waardevolle goederen nalaten aan Stichting Vluchteling. Zo kunt u uw familieleden of goede vrienden als erfgenaam benoemen en daarnaast een gift aan ons nalaten.

Wilt u persoonlijk advies?

Vraag onze brochure aan

Nalaten voor een mooiere wereld

Neem Stichting Vluchteling op in uw testament

Een ontroerend gebaar

Mevrouw Herstel, Corrie Herstel, steunde Stichting Vluchteling vele jaren. Onlangs overleed zij, op 83-jarige leeftijd na een spaar- en zorgzaam leven. Ze maakte als jong meisje de Tweede Wereldoorlog mee, zij zag hoe belangrijk het is dat mensen elkaar helpen.

Mevrouw Herstel was een van de eerste vrouwelijke gynaecologen. Na haar studie werkte ze enige tijd in Oeganda. Zij was onder de indruk van de gebrekkige manier waarop gewerkt moest worden in de ziekenhuizen in Oeganda. Zeker vergeleken met wat allemaal beschikbaar en mogelijk is in Nederland. 

Stichting Vluchteling ontving uit de nalatenschap van Corrie Herstel een indrukwekkend bedrag. Na overleg met haar familie besloten we dat dit door mevrouw Herstel bij elkaar gespaarde geld het beste kon gaan naar haar Congolese collega gynaecoloog die een evenzo spaarzaam bestaan leidt, Nobelprijswinnaar dokter Denis Mukwege. Hiermee kan een nieuwe kliniek gebouwd worden in het door oorlog en conflict geteisterde Kisangani, de derde stad van Congo.

Lees verder