Man houdt baby vast met grote lach op zijn gezicht

Nalaten

Uw nalatenschap kan hét verschil maken in het leven van mensen op de vlucht voor oorlog en conflict. Door uw steun krijgen zij weer hoop op een toekomst, ook als u er niet meer bent.

De wereld een beetje beter nalaten

Door na te laten aan Stichting Vluchteling, draagt u bij aan een mooiere wereld. Met uw gift – groot én klein – vastgelegd in uw testament kunt u uw idealen voort laten leven.

Vrouw houdt kind vast in Syrië

Alles over nalaten

Wilt u weten wie we zijn, wat we voor u kunnen betekenen en hoe nalaten precies werkt?

Hoe kunt u nalaten?

Wanneer u overweegt om aan Stichting Vluchteling na te laten, adviseren wij u om een testament op te laten maken via een notaris. Dit is snel en eenvoudig te regelen. Een testament is een opgesteld document waarin staat omschreven wie na uw overlijden welk deel van uw bezit of vermogen erft. U kunt uw testament overigens op elk gewenst moment weer veranderen via een notaris.

Portretfoto van vrouw met kind haar armen in Jemen

Belangrijke gegevens voor uw testament

Als u Stichting Vluchteling wilt opnemen in uw testament zijn voor uw notaris de volgende gegevens van belang:

 • Stichting Vluchteling, gevestigd te ’s-Gravenhage
  Laan van Nieuw Oost Indië 131
  2593 BM DEN HAAG
 • Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer: 41149486
 • ANBI/RSIN nummer: 00 48 87 384

Belastingvrij 

Stichting Vluchteling is geheel vrijgesteld van erfbelasting. We zijn namelijk aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking voor de volle 100 % gaat naar de hulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Een gezin op de vlucht zoekt naar veiligheid

Stichting Vluchteling al in uw testament?

We beschouwen het als zeer bijzonder en betekenisvol dat u Stichting Vluchteling in uw testament heeft opgenomen. Heel veel dank hiervoor. Uiteraard zullen wij uw informatie vertrouwelijk behandelen. U kunt ons dit laten weten via marcpesch@vluchteling.nl.

WAT KUNT U NALATEN?

Twee jongens in de droogte in Ethiopië met vermoeide gezichten
 1. Stichting Vluchteling benoemen als (mede-) erfgenaam
  In uw testament benoemt u een of meerdere erfgenamen. Als erfgenaam krijgt een persoon en/of een organisatie recht op uw nalatenschap. Naast uw geliefden kunt u dus ook Stichting Vluchteling (mede-) erfgenaam maken.
 2. Stichting Vluchteling benoemen als legataris
  Een legaat kunt zien als een gift in uw testament. U kunt zo een bepaald geldbedrag, een huis, een schilderij of andere waardevolle goederen nalaten aan Stichting Vluchteling. Zo kunt u uw familieleden of goede vrienden als erfgenaam benoemen en daarnaast een gift aan ons nalaten.
Dr mukwege in DR congo is in gesprek met een patient
Dr Denis Mukwege aan het werk in het Panzi ziekenhuis

Waarom nalaten aan Stichting Vluchteling: een ontroerend voorbeeld

Mevrouw Herstel, Corrie Herstel, steunde Stichting Vluchteling vele jaren. Onlangs overleed zij, op 83-jarige leeftijd na een spaar- en zorgzaam leven. Ze maakte als jong meisje de Tweede Wereldoorlog mee, zij zag hoe belangrijk het is dat mensen elkaar helpen.

Mevrouw Herstel was een van de eerste vrouwelijke gynaecologen. Na haar studie werkte ze enige tijd in Oeganda. Zij was onder de indruk van de gebrekkige manier waarop gewerkt moest worden in de ziekenhuizen in Oeganda. Zeker vergeleken met wat allemaal beschikbaar en mogelijk is in Nederland.

Stichting Vluchteling ontving uit de nalatenschap van Corrie Herstel een indrukwekkend bedrag. Na overleg met haar familie besloten we dat dit door mevrouw Herstel bij elkaar gespaarde geld het beste kon gaan naar haar Congolese collega gynaecoloog die een evenzo spaarzaam bestaan leidt, Nobelprijswinnaar dokter Denis Mukwege. Hiermee kan een nieuwe kliniek gebouwd worden in het door oorlog en conflict geteisterde Kisangani, de derde stad van Congo.

Stichting Vluchteling
English
sluit