header-defaultbeeld-1-stichtingvluchteling

Nalaten

Nalaten voor een betere wereld

Wat laat u de wereld na? Door een deel van uw bezit na te laten aan Stichting Vluchteling draagt u bij aan een mooiere wereld, wanneer u er niet meer bent. 

Nalaten aan Stichting Vluchteling is een bijzondere daad. Dankzij nalatenschappen kunnen we belangrijke noodhulp bieden aan vluchtelingen in crisisgebieden. Stichting Vluchteling is geheel vrijgesteld van erfbelasting. Op deze manier kan een nalatenschap volledig ten goede komen aan de hulp aan vluchtelingen.

Wat kunt u nalaten? 

Nalaten kan op verschillende manieren:

  • Een geldbedrag of een percentage van het bezit
  • Via het benoemen van een erfgenaam. Dit heet een erfstelling. Hierin kan worden aangegeven hoe het nalatenschap wordt verdeeld
  • Nalaten via een legaat. Dit is een vast bedrag of bezit, zoals een kunstverzameling, waardevolle sieraden of een huis. 

Hoe regelt u een nalatenschap?

Een nalatenschap wordt geregeld in een testament dat wordt bekrachtigd bij de notaris. Natuurlijk wilt u dat het goed wordt geregeld en dat uw wensen glashelder zijn. Maar het opstellen van een testament kan best een ingewikkeld proces zijn. Daarom helpen we graag. 

Neem gerust contact met ons op

Denkt u erover om na te laten aan Stichting Vluchteling? Daar zijn we blij mee. Heeft u specifieke vragen over nalaten? Wilt u bijvoorbeeld:

  • Samen met ons uw wensen bespreken?
  • Hulp bij het formuleren van het testament?
  • Antwoord op juridische vragen?
  • Tips bij het vinden van een goede notaris?
  • Advies over de fiscale voordelen?

We nemen graag de tijd om samen te kijken naar uw wensen en naar de verschillende mogelijkheden. Neem daarom gerust contact op met Marc Pesch.

Marc Pesch
Tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag bereikbaar onder.
marcpesch@vluchteling.nl

Gegevens voor de notaris

Stichting Vluchteling, gevestigd te ’s-Gravenhage
Laan van Nieuw Oost Indië 131
2593 BM DEN HAAG

Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer: 41149486

Nalaten voor een mooiere wereld

Neem Stichting Vluchteling op in uw testament

Een ontroerend gebaar

Mevrouw Herstel, Corrie Herstel, steunde Stichting Vluchteling vele jaren. Onlangs overleed zij, op 83-jarige leeftijd na een spaar- en zorgzaam leven. Ze maakte als jong meisje de Tweede Wereldoorlog mee, zij zag hoe belangrijk het is dat mensen elkaar helpen.

Mevrouw Herstel was een van de eerste vrouwelijke gynaecologen. Na haar studie werkte ze enige tijd in Oeganda. Zij was onder de indruk van de gebrekkige manier waarop gewerkt moest worden in de ziekenhuizen in Oeganda. Zeker vergeleken met wat allemaal beschikbaar en mogelijk is in Nederland. 

Stichting Vluchteling ontving uit de nalatenschap van Corrie Herstel een indrukwekkend bedrag. Na overleg met haar familie besloten we dat dit door mevrouw Herstel bij elkaar gespaarde geld het beste kon gaan naar haar Congolese collega gynaecoloog die een evenzo spaarzaam bestaan leidt, Nobelprijswinnaar dokter Denis Mukwege. Hiermee kan een nieuwe kliniek gebouwd worden in het door oorlog en conflict geteisterde Kisangani, de derde stad van Congo.

Lees verder.

Neem contact met ons op