Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
18 apr 2019

Geef vluchtelingen een veilig leven deze Pasen

Heerlijk weer met deze Pasen. Misschien heb jij de Matthäus Passion geluisterd. Erbarme Dich. Mooi feest van barmhartigheid. Bezinning. Geef jij ook een gift deze Pasen?

Lees meer

placeholder
placeholder
17 apr 2019

Geen onbezorgde jeugd voor Zuid-Soedanese kinderen

Een onbezorgde jeugd zit er niet in voor de Zuid-Soedanese kinderen die Chris de Bode voor zijn camera kreeg. Honger en oorlog zijn aan de orde van de dag. En alleen wie groen draagt, gaat naar school.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 apr 2019

Mohamed: 'Ik kwam hier voor veiligheid'

De 29-jarige Mohamed uit Den Haag woonde vijf jaar geleden nog in Aleppo. De oorlog veranderde alles: “Opeens besefte ik hoe belangrijk een veilig leven is.” Mohamed koestert mooie herinneringen aan zijn leven in Aleppo en blikt vooruit op de Nacht van de Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 mrt 2019

Food for thought: Logoland

Een keer in de zoveel tijd blikken we terug op columns, verhalen. Deze Week blikken we terug op een column van Directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen over het gebruik van logo's binnen de humanitaire sector.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 mrt 2019

4 jaar oorlog in Jemen: grote impact op vrouwen en meisjes

De oorlog in Jemen duurt nu al ruim 4 jaar en ruim 80% van bevolking heeft dringend hulp nodig. Het heeft geleid tot de een van de ergste humanitaire crises in de wereld.

Lees meer

placeholder
placeholder
22 mrt 2019

Het verhaal van de broertjes Dilbar (9) en Dildar (14)

De broertjes Dilbar van 9 en Dildar van 14, zien er veel jonger uit dan ze in werkelijkheid zijn. In augustus 2014 werden zij samen met hun ouders, twee zusjes en nóg een broertje, meegenomen door de Islamitische Staat uit hun dorp Kocho.

Lees meer