Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
27 okt 2021

Tigray: een ongekende menselijke tragedie

Het is precies één jaar dat de inwoners in de Noord-Ethiopische regio Tigray in angst en onveiligheid leven. De oorlog die op 4 november 2020 uitbrak kostte al tienduizenden mensen het leven.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 okt 2021

Club Guy & Roni: FREEDOM, een verzoeningsboodschap van een ex Guantánamo-gevangene

FREEDOM, een ontroerende dansvoorstelling van Club Guy & Roni, vertelt het verhaal van Mouhamedou Ould Slahi, die onterecht vastzat in de verschrikkelijke gevangenis Guantánamo Bay.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 okt 2021

Stichting Vluchteling luidt noodklok over onhoudbare situatie in Athene

Kinderprostitutie, geen onderdak noch geld voor eten. Nauwelijks of geen toegang tot gezondheidszorg, kinderen die niet naar school gaan en duizenden dakloze vluchtelingen; de situatie in Athene is nijpend.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 okt 2021

Acute hulp voor Afghaanse ontheemden in nood

Nu de Taliban de macht hebben overgenomen en het onveilig is in Afghanistan, gaan huiveringwekkende beelden en verhalen de wereld rond. We zijn ter plekke en helpen bijna 40.000 Afghanen.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 okt 2021

Venezuela: op de vlucht voor honger, hyperinflatie en chaos

Sinds het begin van de crisis zijn 5,7 miljoen Venezolanen hun land ontvlucht. Dit maakt Venezuela tot de op één na grootste vluchtelingencrisis ter wereld.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 okt 2021

Giro555: Stichting Vluchteling bestrijdt corona in Jemen en Bangladesh

Op 1 oktober stopt de inzamelingsactie ‘Samen in actie tegen corona’ van de samenwerkende hulporganisaties. Giro555 rondt met een eindstand van 9,3 miljoen euro de actie tegen corona af.

Lees meer