Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
18 apr 2018

Pulitzerprijs voor fotoserie over Rohingya-crisis

Fotografen van Reuters wonnen afgelopen week een Pulitzerprijs in de categorie "feature photography" voor hun fotoserie over de Rohingya op de vlucht uit Myanmar.

Lees meer

placeholder
placeholder
16 apr 2018

Loop mee met de Nacht van de Vluchteling!

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni 2018 vindt de negende editie van de Nacht van de Vluchteling plaats: een wandeltocht waarmee Stichting Vluchteling geld ophaalt voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 apr 2018

Um Sulieman (56) uit Oost-Ghouta: 'we zijn levend begraven!'

De Syrische fotograaf Abdullah Hammam documenteerde het ondergrondse leven van Um Sulieman (56) en haar familie uit Douma, Oost-Ghouta. Lees hier haar verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 apr 2018

In 3 minuten up-to-date: Oost-Ghouta, Syrië

De laatste maanden behoren tot de bloedigste in een al 7 jaar durende oorlog in Syrië. De gifgasaanval op 8 april in de stad Douma waarbij 70 mensen het leven lieten is een nieuw triest dieptepunt.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 mrt 2018

3 jaar oorlog in Jemen: ’s werelds zwaarste humanitaire crisis

Sinds de start van het conflict in Jemen ontbreken alle basisvoorzieningen. Meer dan de helft van alle gezondheidsfaciliteiten in het land functioneert niet meer. Abdul deelt zijn verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
26 mrt 2018

3 jaar oorlog in Jemen: elke 10 minuten sterft een kind

In het door oorlog geteisterde Jemen zijn bijna 2,2 miljoen Jemenitische kinderen ondervoed – waarvan 80% ernstig. Stichting Vluchteling verleent levensreddende medische zorg.

Lees meer