HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
29 sep 2022

Hulpverlener Olivera Novakovic: “In Odessa is iedereen zwaar geraakt door oorlog"

Klinisch psycholoog en psychotherapeut Olivera Novakovic (35) werkt bijna een jaar voor Stichting Vluchteling als adviseur voor onze psychosociale hulp. Ze is net terug uit Odessa, een historische havenstad in het zuiden van Oekraïne.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 sep 2022

Hulpverlener aan het woord: Remco vervoert medicatie naar Oekraïne

Vrachtwagenchauffeur Remco Kompier rijdt met steun van Stichting Vluchteling vrachtwagens vol medicijnen naar Kyiv. “Ik weet niet wat het is, maar als ik mensen in nood zie, wil ik graag helpen."

Lees meer

placeholder
placeholder
16 sep 2022

Overstromingen in Pakistan: Wat jij moet weten

Een derde van Pakistan staat onder water door extreme regenval en overstromingen. 33 miljoen mensen zijn slachtoffer geworden van deze ramp. Stichting Vluchteling start een omvangrijke noodhulpoperatie.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 sep 2022

Steun voor overlevers van seksueel geweld in Tigray, Noord-Ethiopië

Ondanks dat er vredesonderhandelingen zijn en er een stuk minder gevochten wordt, is de oorlog in Tigray nog steeds niet voorbij. Sinds november 2020 is de Ethiopische federale regering in conflict met regionale troepen van Tigray geleid door het Volksbevrijdingsfront van Tigray.

Lees meer

placeholder
placeholder
26 aug 2022

Wij willen een humaan asielbeleid: Ter Apel is ons eigen Moria

Ter Apel is ons eigen Moria. Vluchtelingen zijn de dupe van een falend ad-hoc beleid. Dat moet anders. Lees onze oproep!

Lees meer

placeholder
placeholder
24 aug 2022

Oekraïne: een half jaar na de Russische invasie

Exact een half jaar geleden, op 24 februari, viel het Russische leger Oekraïne binnen. De oorlog woedt vandaag de dag onverminderd voort, het land ligt in puin en Oekraïners verkeren in grote angst en onzekerheid. En daar lijkt voorlopig ook geen einde aan te komen.

Lees meer