Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
21 aug 2019

Dwing Rohingya vluchtelingen niet om terug te keren naar huis

De crisis in Myanmar, in het zuidoosten van Azië, dreigt te verslechteren. Bangladesh vangt al jaren honderdduizenden Rohingya vluchtelingen op, maar kan dit niet alleen. We roepen op om de humanitaire situatie in de deelstaat Rakhine te verbeteren, en geweld en discriminatie tegen te gaan.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 aug 2019

De ware kracht van Nigeria: een gesprek tussen twee Nigeria-experts

Persvoorlichter Gerard van Mourik en projectmedewerker Kees Ton gingen samen in gesprek over hun geliefde Nigeria. De een werkt er al jaren aan het verbeteren van de gezondheidszorg. De ander vond er zijn echtgenoot. Beiden pleiten voor meer aandacht van Nederland voor dit grootste land in Afrika.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 aug 2019

Jamar (64) uit Noord Kameroen: 'Ik wacht nog elke dag op nieuws van mijn moeder en mijn broers'

Plotseling overvallen door Boko Haram. Dat overkwam Ajani (29) en Jamar (64) in Noord-Kameroen. Zij verloren hun familie en vrienden en moesten gedwongen vluchten, op zoek naar een veilige plek. Wegens privacy redenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 aug 2019

Even vragen aan: Kees Ton

Programmamedewerker Kees Ton in Kameroen: "Vluchtelingen zijn mensen zoals jij en ik, gewone mannen, vrouwen en kinderen. Die het land bewerken, naar school gaan en spelen met buurkinderen.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 aug 2019

Kom naar De Badkamer op Lowlands

Ook dit jaar bieden wij op het festivalterrein van Lowlands (vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus 2019) weer schone douches en toiletten aan. In ruil voor een donatie in de vorm van muntjes, kunnen festivalbezoekers gebruik maken van De Badkamer van Stichting Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 aug 2019

Even vragen aan: Ester van den Berg

Ester van den Berg is programmamedewerker bij Stichting Vluchteling. Zij zet zich in voor vluchtelingen in Libië. Wij stelden haar 4 vragen over haar werk en waarom wij, volgens haar, de crisis in Libië vooral niet mogen vergeten.

Lees meer