Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
10 aug 2018

Wij staan weer op Lowlands met onze Badkamer!

Stichting Vluchteling biedt opnieuw luxe toiletten en douches aan op Lowlands festival. Hiermee vragen wij aandacht voor de sanitaire omstandigheden van vluchtelingen en ontheemden.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 aug 2018

Als je leven begint in een van ’s werelds grootste vluchtelingenkampen

Het Rohingya-jongetje (foto) gaat nu al een leven tegemoet met meer uitdaging dan de gemiddelde mens. Hij is namelijk geboren als een ongeregistreerde vluchteling, in een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 aug 2018

IRC-collega omgekomen tijdens aanslag in Afghanistan

Op zijn minst 15 mensen werden vermoord tijdens een aanslag op het kantoor van het Ministerie voor Vluchtelingen op dinsdag 31 juli in Jalalabad, Afghanistan, waaronder een collega en een oud-collega van het IRC. Nog veel meer mensen raakten gewond.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 aug 2018

Hannie van Leeuwen: Verzetsheld, politica, ‘straaljager-Hannie’ en nog veel meer

Tijdgenoot en geestverwant van de grondleggers van Stichting Vluchteling, de verzetshelden Gerrit Jan van Heuven Goedhart en Cees Brouwer, en inspiratie voor vele generaties in Nederland en elders in de wereld.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 jul 2018

Het resultaat van ons werk delen we graag met jou

Het resultaat van ons werk delen we graag met jou. Jij die ons werk mogelijk maakt. Lees hier de resultaten uit 2017 op onze interactie jaarverslag pagina.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 jul 2018

[nieuwe update] Ebola uitbraak in DR Congo officieel voorbij

Stichting Vluchteling stelde in mei 2018 per direct 400.000 euro beschikbaar om het ebolavirus in DR Congo onder controle te krijgen. Deze week kwam het bericht van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO dat de ebola-uitbraak voorbij is.

Lees meer