Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
23 mei 2022

100 miljoen keer een verhaal van groot verlies en verdriet

Voor het eerst in de geschiedenis zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht. “Als we de oorzaak van vluchten niet aanpakken, wordt het aantal mensen op de vlucht groter en groter.”

Lees meer

placeholder
placeholder
19 mei 2022

Ernstige droogte en hongercrisis in de Hoorn van Afrika

De Hoorn van Afrika kampt met de ergste droogte in 40 jaar. Naar schatting 14 miljoen mensen in Ethiopië, Kenia en Somalië hebben ernstige honger en hebben acuut hulp nodig.

Lees meer

placeholder
placeholder
13 mei 2022

Hulp voor 40 opvangcentra in twee Oekraïense steden

De humanitaire crisis in Oekraïne verslechtert razendsnel en daarom overweegt vier op de tien ontheemden om door te reizen naar veiliger gebieden. Dat zijn er twee keer meer dan in de maand maart.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 mei 2022

‘Wateroorlog’ treft projecten Stichting Vluchteling in Burkina Faso

In Burkina Faso zijn er dit jaar al tientallen aanvallen geteld op de watervoorziening voor burgers en vluchtelingen. Hulporganisaties spreken van een nieuw soort oorlog, die van water een wapen maakt.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 mei 2022

Moedersterfte groot probleem in Afghanistan

Verloskundigen van onze partner Intersos in Afghanistan, vrezen dat het moedersterftecijfer de komende drie jaar zal toenemen als de steun aan het land niet dringend wordt verbeterd.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 mei 2022

Vrijheidsonderzoek: "Zorgen om oorlog"

Een grote meerderheid van de Nederlanders vindt het nog steeds belangrijk stil te staan bij de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ook zijn er zorgen om de oorlog die nu in Oekraïne woedt.

Lees meer