In DR Congo, mensen vluchten in paniek voor oprukken M23 rebellen de stad in. De rebellen zijn inmiddels op enkele kilometers van de belangrijkste stad in Noord Kivu genaderd.

Feiten en cijfers

DE WERELD TELT 110 MILJOEN VLUCHTELINGEN

110 miljoen mensen wereldwijd zijn gedwongen op de vlucht vanwege oorlog, conflict en onderdrukking. Het aantal mensen op de vlucht is het afgelopen jaar fors toegenomen en is in tien jaar tijd zelfs verdubbeld. Vooral de recente gevechten in Soedan hebben voor die toename gezorgd, terwijl het aantal vorig jaar al een piek had bereikt door de oorlog in Oekraïne en de humanitaire crisis in Afghanistan.

James van IRC en Abuk houden Nyirou vast in de overstromingen rond Abuk's Tukul, in het noorden van Bahr El Ghazal, Zuid-Soedan, zaterdag 16 oktober 2021.
Portretfoto van Tineke Ceelen
Tineke Ceelen
Directeur Stichting Vluchteling

“Het aantal mensen op de vlucht zal blijven groeien wanneer we niet harder in actie komen tegen de oorzaken.”

STEEDS MEER MENSEN OP DE VLUCHT VOOR OORLOG EN GEWELD

De crises nemen toe, de oorlogen worden complexer en het aantal vluchtelingen neemt in rap tempo toe. Het was geen goed jaar voor vluchtelingen en de vooruitzichten zijn niet gunstig. Meer dan 100 miljoen mensen vluchtten voor oorlog, conflict en onderdrukking. Daar willen we wat aan doen. Help jij mee?

Stichting Vluchteling
English
sluit