Nacht van de Vluchteling 2022

De volgende Nacht van de Vluchteling wordt gehouden in het weekend van zaterdag 18 op zondag 19 juni 2022! Deelnemers lopen een 40 kilometer route, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen die op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Je kunt individueel meelopen en als team.

Hoe het er volgend jaar precies uit komt te zien, dat is op dit moment nog lastig te zeggen. We dromen van een grootse start, met alle deelnemers bij elkaar. Maar de deelnemers verspreid laten starten, is ook een optie. Blijf op de hoogte van alles omtrent de Nacht van de Vluchteling via onze sociale media. We hopen natuurlijk dat je volgend jaar (weer) meedoet.

Ben jij er bij? Schrijf je dan hier alvast in. Dit is een voorinschrijving waarmee je als eerste een seintje krijgt wanneer je je officieel kunt aanmelden.

Vluchtelingen en wat ze meemaken raken mij diep. “Mijn ouders hebben me opgevoed met het besef dat we het hier zo goed hebben, maar elders in de wereld veel minder.
Ambassadeur Stichting Vluchteling - Melissa Drost

 

De voorinschrijving is open. Schrijf je alvast in voor een van de routes.

Loop mee!

Sponsor een loper of team

Sponsor

Enkele deelnemers uitgelicht

Eerdere edities van de Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is het belangrijkste evenement van Stichting Vluchteling. Tijdens de eerste editie in 2010 deden 450 deelnemers mee, inmiddels is de Nacht van de Vluchteling uitgegroeid tot een evenement van formaat. Tijdens de bijzondere 'corona' editie hebben de 2.400 deelnemers een recordbedrag per loper opgehaald van ruim 950.000 euro.

De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling wordt jaarlijks verdeeld onder hulpprojecten in landen als Griekenland, Myanmar, Bangladesh, Irak, Oeganda en Kenia. Lopers en sponsors: ontzettend bedankt! Wil je meer weten over de bestedingen? Voor de editie van 2021 maken we dit eind 2021 bekend via de speciale bestedingspagina.