NACHT VAN DE VLUCHTELING 2023

De volgende Nacht van de Vluchteling wordt gehouden in de zomer van 2023! Deelnemers lopen een route van 40 of 20 kilometer, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Je kunt zowel individueel meelopen of als team.

De veertiende editie van de Nacht van de Vluchteling zal georganiseerd worden in het weekend van zaterdag 17-zondag op 18 juni 2023. Meer informatie hierover volgt later.

We hopen natuurlijk dat je volgend jaar (weer) meedoet. Ben jij er bij? Schrijf je dan in.

Vluchtelingen en wat ze meemaken raken mij diep. “Mijn ouders hebben me opgevoed met het besef dat we het hier zo goed hebben, maar elders in de wereld veel minder.
Ambassadeur Stichting Vluchteling - Melissa Drost

 

De inschrijvingen zijn open. Schrijf je in voor een van de routes.

Loop mee!

Sponsor een loper of team

Sponsor

Enkele deelnemers uitgelicht

Eerdere edities van de Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is het belangrijkste evenement van Stichting Vluchteling. Tijdens de eerste editie in 2010 deden 450 deelnemers mee, inmiddels is de Nacht van de Vluchteling uitgegroeid tot een evenement van formaat. Tijdens de laatste editie in 2021 deden 4.000 deelnemers mee.

De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling wordt jaarlijks verdeeld onder uiteenlopende hulpprojecten. Bij de Nacht van de Vluchteling 2022 hebben de deelnemers maar liefst 1,2 miljoen opgehaald en hielpen ze ruim 65.000 mensen in nood in Mali, Afghanistan, Somalië en Syrië. Wil je meer weten over de bestedingen? Lees hier verder