Nacht van de Vluchteling

Hoe ver ga jij uit angst voor geweld?

In het holst van de nacht..

Tijdens de Nacht van de Vluchteling loop jij in het holst van de nacht samen met duizenden anderen een 40 kilometer lange tocht op een van de vijf routes in het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Amersfoort, van Amsterdam naar Haarlem en een nieuwe route van Tilburg naar Eindhoven. Deze edities starten allemaal om klokslag middernacht. Daarnaast zijn er in de vooravond ook routes van 10 en 20 kilometer. 

Ga naar de website van de Nacht van de Vluchteling voor meer informatie en om je in te schrijven! De Nacht van de Vluchteling vindt plaats van zaterdag 20 op zondag 21 juni 2020. 

SPONSOR EEN LOPER OF TEAM EN STEUN VLUCHTELINGEN WERELDWIJD

DONEER NU

Sponsor een loper of team

Sponsor

Enkele deelnemers uitgelicht

Voorgaande edities van de Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is het belangrijkste evenement van Stichting Vluchteling. Tijdens de eerste editie in 2010 deden 450 deelnemers mee, inmiddels is de Nacht van de Vluchteling uitgegroeid tot een evenement van formaat. Tijdens de 2018 editie hebben de 5.200 deelnemers een recordbedrag van ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. In 2019 liepen er maar liefst 5676 lopers mee. Zij haalden gezamenlijk rond de 1,6 miljoen euro op.  

De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling 2019 is verdeeld onder hulpprojecten in Griekenland, Myanmar, Bangladesh, Thailand, Irak, Oeganda en Kenia. Zo bieden we levensreddende medische zorg in Bangladesh, geestelijke gezondheidszorg op de Griekse eilanden en voedselbonnen aan vluchtelingen in Kenia. Lopers en sponsors: ontzettend bedankt! Wil je meer weten over de bestedingen? Kijk dan snel op de speciale bestedingenpagina

De bekendmaking van de bestedingen van de Nacht van de Vluchteling 2019 volgen binnenkort.