#NVDVgoesdigital

De Nacht van de Vluchteling is vanwege het coronavirus afgelast. Daarom komt Stichting Vluchteling nu met een virtueel loopinitiatief; #NVDVgoesdigital. Mensen kunnen in of rondom hun eigen huis lopen en zich op die manier tóch inzetten voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld.

Met een speciale app kunnen deelnemers thuis en in de eigen woonomgeving kilometers maken en sponsors werven. Ook kunnen zij andere deelnemers op de hoogte houden van de prestaties. Deelnemers kunnen verrassingen ontgrendelen, zoals een peptalk, een optreden, kunst en nog veel meer. Op deze manier wordt het typische ‘Nacht van de Vluchteling-gevoel’ ook digitaal overgebracht. De afstand, datum en het sponsorbedrag mag iedereen zelf bepalen.

Ik zou het geweldig vinden als mensen meedoen. Daag jezelf uit, download die app en kom in actie. Juist nu. Elke stap telt.
Ambassadeur Stichting Vluchteling - Melissa Drost

Bekende deelnemers

De vertrouwde ambassadeurs Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra zullen zich de komende periode digitaal gaan inzetten. Ambassadeur Melissa Drost, staat ook al in de startblokken.

Dit jaar gaan we van 40 kilometer in de nacht naar 40 kilometer in en rondom huis.
Ambassadeur Art Rooijakker

Digitaal meelopen

De app is te downloaden via de website www.nachtvandevluchteling.nl, via de App Store en de Play Store. Deelnemers kunnen meedoen t/m zaterdag 20 juni. Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. De actie zal op die dag, samen met alle deelnemers, feestelijk worden afgesloten.

 

Wil je meedoen met onze #NVDVgoesdigital actie? Laat je e-mailadres achter en je bent de eerste die de NVDV-app kan dowloaden

Meld je aan

Sponsor een loper of team

Sponsor

Enkele deelnemers uitgelicht

Voorgaande edities van de Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is het belangrijkste evenement van Stichting Vluchteling. Tijdens de eerste editie in 2010 deden 450 deelnemers mee, inmiddels is de Nacht van de Vluchteling uitgegroeid tot een evenement van formaat. Tijdens de 2018 editie hebben de 5.200 deelnemers een recordbedrag van ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. In 2019 liepen er maar liefst 5676 lopers mee. Ook zij haalden gezamenlijk rond de 1,6 miljoen euro op.  

De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling 2019 is verdeeld onder hulpprojecten in Griekenland, Myanmar, Bangladesh, Thailand, Irak, Oeganda en Kenia. Zo bieden we levensreddende medische zorg in Bangladesh, geestelijke gezondheidszorg op de Griekse eilanden en voedselbonnen aan vluchtelingen in Kenia. Lopers en sponsors: ontzettend bedankt! Wil je meer weten over de bestedingen?