Nacht van de Vluchteling afgelast

Stichting Vluchteling heeft besloten om de Nacht van de Vluchteling van 20-21 juni a.s. niet door te laten gaan vanwege het coronavirus. We kunnen de gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers en andere bezoekers niet waarborgen.

“Dit is een grote teleurstelling voor alle betrokkenen, maar het is wel het enige juiste besluit. Reken er maar op dat we in 2021 met elkaar een driedubbel prachtige Nacht van de Vluchteling gaan neerzetten.”, aldus directeur Tineke Ceelen.

NACHT VAN DE VLUCHTELING DIGITAAL

Stichting Vluchteling is bezig een digitaal alternatief te ontwikkelen. Uitgangspunt blijft: geld én aandacht te vragen voor vluchtelingen waar ook ter wereld. In de komende weken kunnen we meer details geven over de invulling van een digitale variant.

“We hopen dat alle ingeschreven deelnemers, maar nog beter: heel Nederland, meedoet aan deze digitale variant, zodat we zoveel mogelijk geld ophalen om noodhulp te verlenen. Uiteraard wordt een deel van de opbrengst gebruikt om de coronacrisis te bestrijden in vluchtelingenkampen. Want dat dat keihard nodig is, behoeft geen uitleg,” aldus Tineke Ceelen.

We rekenen op de solidariteit van Nederland voor mensen die nu onder angstaanjagende omstandigheden niet alleen te maken krijgen armoede, ziekte en uitzichtloosheid maar nu ook met het verschrikkelijke coronavirus.

Houd voor meer informatie ook de website van de Nacht van de Vluchteling in de gaten

Meer informatie

Sponsor een loper of team

Sponsor

Enkele deelnemers uitgelicht

Voorgaande edities van de Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is het belangrijkste evenement van Stichting Vluchteling. Tijdens de eerste editie in 2010 deden 450 deelnemers mee, inmiddels is de Nacht van de Vluchteling uitgegroeid tot een evenement van formaat. Tijdens de 2018 editie hebben de 5.200 deelnemers een recordbedrag van ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. In 2019 liepen er maar liefst 5676 lopers mee. Zij haalden gezamenlijk rond de 1,6 miljoen euro op.  

De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling 2019 is verdeeld onder hulpprojecten in Griekenland, Myanmar, Bangladesh, Thailand, Irak, Oeganda en Kenia. Zo bieden we levensreddende medische zorg in Bangladesh, geestelijke gezondheidszorg op de Griekse eilanden en voedselbonnen aan vluchtelingen in Kenia. Lopers en sponsors: ontzettend bedankt! Wil je meer weten over de bestedingen? Kijk dan snel op de speciale bestedingenpagina

De bekendmaking van de bestedingen van de Nacht van de Vluchteling 2019 volgen binnenkort.