header-steunons-nachtvandevluchteling-amsterdam-2017-stichtingvluchteling

Nacht van de Vluchteling

Hoe ver zou jij 's nachts lopen uit angst voor geweld?

Wil jij je betrokkenheid met vluchtelingen omzetten in daden? Doe dan mee met de Nacht van de Vluchteling. Met deze sponsorloop haal je niet alleen geld op voor noodhulp vluchtelingen wereldwijd – je vraagt tegelijk op een positieve manier aandacht voor hun situatie.

De Nacht van de Vluchteling is een pittige sponsorloop met als thema "Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld?" Het startschot is om middernacht. Vervolgens loop je in het holst van de nacht een van de edities van 40 kilometer: Amsterdam - Amsterdam, Rotterdam - Den Haag of Nijmegen - Arnhem.

Sommige deelnemers lopen alleen, anderen in teamverband. Maar iedereen loopt met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Door mee te lopen vraag je aandacht voor hun erbarmelijke situatie.

Meld je aan voor de Nacht van de Vluchteling 2018

Loop mee

Sponsor een loper of team

Sponsor

Enkele deelnemers uitgelicht

Eerdere edities Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is het belangrijkste evenement van Stichting Vluchteling. Deden tijdens de eerste editie in 2010 nog 450 deelnemers mee, inmiddels is de Nacht van de Vluchteling uitgegroeid tot een evenement van formaat.

In 2017 haalden 5000 deelnemers een recordbedrag van ruim 1,5 miljoen euro op. Met het geld dat in 2016 is opgehaald, hebben 225.000 vluchtelingen en ontheemden in Niger, Syrië, Tsjaad en Zuid-Sudan hulp gekregen.