Nacht van de Vluchteling 2021

In 2020 kon je via een app de alternatieve Nacht van de Vluchteling lopen. Op ieders eigen favoriete plek in Nederland liepen 5.000 deelnemers een zelfgekozen aantal gesponsorde kilometers. Tijdens het lopen werd de route en het afgelegde aantal kilometers bijgehouden en opgeslagen.

In 2021 organiseert Stichting Vluchteling de sponsorloop voor de twaalfde keer, dit keer in weekend van  zaterdag 11 op zondag 12 september 2021. In zes steden lopen we samen de nacht door om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld. Wil je ook meelopen, schrijf je dan snel in, want per route zijn er slechts 250 startbewijzen.Vluchtelingen en wat ze meemaken raken mij diep. “Mijn ouders hebben me opgevoed met het besef dat we het hier zo goed hebben, maar elders in de wereld veel minder.
Ambassadeur Stichting Vluchteling - Melissa Drost

 

Geweldig dat je met ons wilt meelopen! Schrijf je snel in voor een van de zes routes.

Loop mee!

Sponsor een loper of team

Sponsor

Enkele deelnemers uitgelicht

Voorgaande edities van de Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is het belangrijkste evenement van Stichting Vluchteling. Tijdens de eerste editie in 2010 deden 450 deelnemers mee, inmiddels is de Nacht van de Vluchteling uitgegroeid tot een evenement van formaat. Tijdens de 2018 editie hebben de 5.200 deelnemers een recordbedrag van ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. In 2019 liepen er maar liefst 5676 lopers mee. Ook zij haalden gezamenlijk rond de 1,6 miljoen euro op.  

De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling 2019 is verdeeld onder hulpprojecten in Griekenland, Myanmar, Bangladesh, Thailand, Irak, Oeganda en Kenia. Zo bieden we levensreddende medische zorg in Bangladesh, geestelijke gezondheidszorg op de Griekse eilanden en voedselbonnen aan vluchtelingen in Kenia. Lopers en sponsors: ontzettend bedankt! Wil je meer weten over de bestedingen?