Mensen ontvluchten hun wijken te midden van gevechten tussen het leger en paramilitairen in Khartoem op 19 april 2023, na het ineenstorten van een 24-uurswapenstilstand. AFP

Soedan

Wat is er aan de hand in Soedan?

Soedan wordt sinds kort opnieuw door geweld verscheurd, waardoor op dit moment veel Soedanezen in eigen land op de vlucht zijn of de grenzen naar buurlanden oversteken. Desondanks vangt het land ook vluchtelingen op uit verschillende omringende landen. Soedan kampt al meer dan dertig jaar met armoede, honger en geweld. Door klimaatverandering neemt het aantal overstromingen en droogteperiodes toe. Soedan ervaart aanzienlijk warmer en droger weer.

Mensen op de vlucht in Soedan

Ons werk in Soedan

In Soedan begonnen we ons werk in 2006. Als reactie op het hernieuwde geweld in Soedan hebben we onze hulpverlening vergroot en uitgebreid. Ons werk richt zich op medische zorg, water en sanitaire voorzieningen. Daarnaast hebben we onze hulp opgeschaald in de buurlanden waar vele Soedanezen naar toe zijn gevlucht.

Wil je iets doen?

Help Soedanese vluchtelingen met medische zorg of schoon drinkwater. Jouw donatie gaat naar waar het het hardst nodig is.

Stichting Vluchteling
English
sluit