Meisje vult jerrycan met water terwijl zei n de camera kijkt

Ethiopië

Wat is er aan de hand in Ethiopië?

Ethiopië is één van de grootste en dichtstbevolkte landen in Afrika. De humanitaire noden zijn groot: het land kampt met verschillende conflicten, armoede en de extreme gevolgen van klimaatverandering. In Ethiopië leeft 1 op de 3 mensen onder de armoedegrens. Ethiopië kent een droogte van vijf mislukte regenseizoenen op rij. De droogte treft 25 miljoen mensen. Hulp wordt onvoldoende gefinancierd, als dat zo doorgaat zullen Ethiopiërs verhongeren als gevolg van droogte en stijgende voedselprijzen. Tegelijkertijd ontwrichten conflicten de levens van grote aantallen Ethiopiërs.

Portretfoto van vrouw die voor hut staat in Ethiopië

Ons werk in Ethiopië

In Ethiopië begonnen we ons werk in 2000. We ondersteunen vluchtelingen, ontheemden en de kwetsbare lokale bevolking. Het is ons doel om ze toekomstperspectief te bieden, ondanks de zware omstandigheden waarin ze leven. Ons werk richt zich op noodhulp, voedselhulp, onderdak en water en sanitaire voorzieningen.

Wil je iets doen?

Help Ethiopiërs op de vlucht aan voedselhulp, onderdak of water en sanitaire voorzieningen. Jouw donatie gaat naar waar het het hardst nodig is.

Stichting Vluchteling
English
sluit