Depressie treft 1 op 3 jongeren in Oekraïne

Trauma discrimineert niet: Oekraïners van alle leeftijden maken tijdens de oorlog verschrikkelijke dingen mee. Maar bij jongeren komt dit extra hard aan. Daarom geven wij traumatherapie aan tieners aan de frontlinie.

© Danylo Antoniuk/Ukrinform/Cover Images

Je middelbareschooltijd is een van de meest vormende periodes in je leven. Je zoekt grenzen op en je zit vol met vragen over wie je bent en wat je wilt.  

Stel je voor dat je dit doolhof moet navigeren midden in een oorlog. Dat is de realiteit voor Oekraïense tieners. Velen van hen hebben bominslagen, verlies van dierbaren en langdurige angst moeten doorstaan, zonder enige vorm van professionele hulp. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 1 op de 3 Oekraïense jongeren kampt met een depressie.  

De kinderen doen spellen met elkaar om trauma’s te verwerken:

Samen met onze partner PAL-UA bieden wij daarom psychologische hulp aan jongeren in Mykolaiv, aan de frontlinie van het conflict. Vijf keer per maand geven wij interactieve workshops. Hierin maken we gebruik van speltherapie, waarbij kinderen op speelse, laagdrempelige manier leren omgaan met angst en verdriet. Ook krijgen ze de verbinding met leeftijdsgenoten die de oorlog hen heeft ontnomen.  

Onze hulp ter plaatse

Help ons de mentale gezondheid van Oekraïense jongeren te verbeteren!

Stichting Vluchteling is al vanaf het begin van de oorlog actief in Oekraïne. Wij helpen met onder andere medicijnen, onderdak, en bescherming.


Stichting Vluchteling
English
sluit