HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
16 feb 2017

Hongersnood dreigt in het oosten van Afrika

Het oosten van Afrika stevent af op een hongersnood. Voor 17 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika dreigt hongersnood. Zo'n 12 miljoen van hen hebben nu al voedselhulp nodig. De Verenigde Naties signaleren dat alleen al in Somalië zes miljoen mensen ernstige tekorten aan voedsel hebben. Miljoenen kinderen in Somalië, Ethiopië, Djibouti, Zuid-Soedan, Eritrea en Kenia lopen het risico te sterven van de honger als de wereld nu niet in actie komt.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 jan 2017

Vluchtelingen hebben onze steun harder nodig dan ooit

Bastions van solidariteit, medemenselijkheid en het recht, vallen ten prooi aan hel en verdoemenis predikende populisten. De gevolgen daarvan moeten ieder van ons angst inboezemen, stelt directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 jan 2017

145.000 euro voor noodhulp aan vluchtelingen in Servië

Niet alleen in Nederland daalt de temperatuur flink, maar ook in andere regio’s is het winter. In de Syrische regio, Irak, Griekenland en op de Balkan proberen vluchtelingen zichzelf en hun kinderen warm te houden in vrieskou, in kleine tentjes in de sneeuw.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 jan 2017

Opvangcentra in Servië zitten overvol

Al dagenlang zijn de temperaturen ver onder het vriespunt in de Balkanregio en Griekenland. Zo'n 7300 vluchtelingen en migranten zitten in Servië verdeeld over 16 opvangcentra, maar voor minstens 1100 mensen is er geen plek. Onze directeur Tineke Ceelen bezocht de Servische hoofdstad Belgrado en doet verslag.

Lees meer

placeholder
placeholder
13 jan 2017

Winterweer legt het tekort van het migratiebeleid bloot

De extreem winterse omstandigheden in Griekenland en de Balkan leggen de tekortkomingen van het Europese migratiebeleid bloot, aldus het International Rescue Committee, partnerorganisatie van Stichting Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jan 2017

Nacht van de vluchteling breidt in 2017 uit met een derde loop

De Nacht van de Vluchteling breidt wegens groot succes verder uit. Naast de vertrouwde edities van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem, is in 2017 de eerste editie in Amsterdam een feit. De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in het weekend van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2017. De inschrijving is nu open!

Lees meer