‘Geluksindex’ laat zien: Afghanen het ongelukkigst

Finland is voor het zevende jaar op rij het gelukkigste land ter wereld, blijkt uit het jaarlijkse World Happiness Report. Nederland staat dit jaar op de zesde plek. In welke landen zijn de inwoners het ongelukkigst? We zetten ze hier voor je op een rij.

Mensen op de vlucht bij Goma, DR Congo.
© Reuters

De scherpste daling van het geluk werd genoteerd in Afghanistan, Libanon en Jordanië. Afghanen zien hun geluk het meest afnemen en is het ongelukkigste land ter wereld. Niet heel verrassend, het land verkeert in een ongekende humanitaire crisis.

© Stichting Vluchteling

5. DR Congo

DR Congo bevindt zich door de lange geschiedenis van conflicten en oorlog met extreem (seksueel) geweld tussen de 5 ongelukkigste landen.

4. Sierra Leone

Sierra Leone bungelt na meerdere conflicten, geweld en burgeroorlog in de top 5 van de ongelukkigste landen ter wereld.

© IMAGO/Christian Offenberg

3. Lesotho

Bijna de helft van de bevolking in Lesotho leeft in armoede. Lesotho kampt bovendien met chronische ondervoeding, vooral onder jonge kinderen.

2. Libanon

Libanon verkeert in een grote economische crisis. Dat leidt tot armoede en voedselonzekerheid. 1 op de 4 Libanezen krijgt te maken met psychische klachten.

1. Afghanistan

De bevolking van Afghanistan lijdt onder conflict, natuurrampen, honger en armoede. Afghanistan staat hierdoor onderaan de lijst en is het ongelukkigste land ter wereld.

Over World Happiness Report

De geluksranglijst is gebaseerd op de levenstevredenheid die inwoners zelf aangeven, maar ook op het bruto nationaal product per hoofd van de bevolking, sociale steun, gezonde levensverwachting, vrijheid, vrijgevigheid en corruptie.


Stichting Vluchteling
English
sluit