Grote zorgen over escalerend geweld in Oost-Congo 

Stichting Vluchteling is bezorgd over hernieuwde gevechten in de Democratische Republiek Congo. Het oosten van het land is al maanden in de greep van aanhoudend geweld.

twee jongetjes in een vluchtelingenkamp in Goma
© René van Beek

Bijna 7 miljoen mensen zijn ontheemd geraakt door conflicten in Congo. Tientallen jaren van gewapende conflicten, natuurrampen en uitbraken van ziekten zorgen er samen voor dat in Congo ruim 25 miljoen mensen in 2024 afhankelijk zijn van humanitaire hulp. Het is daarmee een van de grootste humanitaire crises ter wereld, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie.

Bijna 65% van de bevolking leeft in armoede en veel mensen hebben onvoldoende te eten, bijna 22 miljoen mensen hebben te maken met voedselonzekerheid.

Hoe helpen wij in COngo?

We helpen slachtoffers van seksueel geweld en bieden mobiele medische en gynaecologische zorg voor vrouwen en meisjes in plattelandsgebieden. We organiseren bewustwordingscampagnes gericht op slachtoffers van seksueel geweld. Ook delen we hulp- en hygiëne pakketten uit en zorgen we voor onderdak en bescherming voor de slachtoffers van M23 in Goma.

Meer hulp is nodig

Het aantal ontheemden in Congo is immens. Jouw hulp kan levens redden. Kom vandaag nog in actie. Steun met die eenmalige gift. Samen maken we het verschil. Help jij mee?


Stichting Vluchteling
English
sluit