Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
24 okt 2017

'Vluchtelingen op Griekse eilanden kunnen geen kant op'

Stichting Vluchteling heeft samen met haar partner IRC (International Rescue Committee) en 18 andere hulporganisaties een open brief gestuurd naar de Griekse premier Alexis Tsipras.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 okt 2017

'Snelste exodus van vluchtelingen sinds genocide in Rwanda'

Vooruitlopend op de donorconferentie in Genève van vandaag heeft onze samenwerkingspartner IRC de noodklok geluid. ‘Dit is de snelste exodus van vluchtelingen sinds de genocide in Rwanda.'

Lees meer

placeholder
placeholder
21 okt 2017

Waarom is cholera zo gevaarlijk?

Sinds het begin van 2017 zijn er meer dan 878.000 gevallen van cholera geregistreerd in landen als Zuid-Soedan, Somalië, Kenia, Ethiopia en Jemen. Meer dan 4.600 mensen zijn dit jaar overleden aan de ziekte.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 okt 2017

Update 2 crisis Myanmar: de situatie verergert

De crisis is Myanmar ontwikkelt zich. Na de vlucht voor het geweld zijn de erbarmelijke omstandigheden in de kampen een volgende uitdaging voor de getraumatiseerde Rohingya vluchtelingen.

Lees meer

placeholder
placeholder
16 okt 2017

Somalië: bomaanslag in Mogadishu bloedigste ooit

Volgens de laatste berichten zijn er meer dan 300 doden en ruim 300 gewonden gevallen bij een bomaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 okt 2017

Wat betekent het regeerakkoord voor vluchtelingen wereldwijd?

Stichting Vluchteling heeft de plannen bekeken en maakt zich zorgen over twee belangrijke onderwerpen in het regeerakkoord, die grote impact hebben op de bescherming van vluchtelingen en ontheemden.

Lees meer