Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
15 okt 2016

Hulporganisaties roepen op tot wapenstilstand in Oost-Aleppo

Vier grote internationale hulporganisaties roepen vandaag in een brief op tot een wapenstilstand van 72 uur voor het oostelijk deel van Aleppo. Die tijd is nodig om zieken en gewonden het gebied uit te krijgen, en mensen die willen de kans te geven om dat deel van de stad te verlaten. Tegelijkertijd kunnen dan voedsel en andere essentiële hulpgoederen het gebied in.

Lees meer

placeholder
placeholder
26 sep 2016

"In het vluchtelingenkamp naast het dorp wonen inmiddels 32.000 mensen"

Onze directeur Tineke Ceelen is afgereisd naar het noorden van Irak, omgeving Mosul, waar de bevrijding van de miljoenenstad op de Islamitische Staat in volle gang is, maar trager verloopt dan aanvankelijk verwacht. Desalniettemin ontvluchten tienduizenden mensen het gebied op zoek naar veiligheid. Tineke doet verslag.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 sep 2016

BKB-lezing

De jaarlijkse BKB Lezing wordt op vrijdag 9 september uitgesproken door Frans Timmermans, als Europees Commissaris nauw betrokken bij de Europese vluchtelingenproblematiek. Onze directeur Tineke Ceelen verzorgt de inleiding. Lees hieronder haar speech.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 jun 2016

Wereldwijd meer mensen op de vlucht dan ooit

Vandaag, 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Deze dag is in het leven geroepen om de situatie van vluchtelingen wereldwijd onder de aandacht te brengen. Een nieuw triest record van 65,3 miljoen mensen is op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 mei 2016

Afrika in de greep van El Niño en La Niña

Te droog of te nat. Grote delen van Afrika worden momenteel getroffen door extreme droogte, maar ook door overstromingen. Stichting Vluchteling biedt hulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 apr 2016

"De onwil om tot een menswaardige oplossing te komen heeft een hoge prijs"

Op 23 april 2016 sprak Tineke Ceelen op het partijcongres van GroenLinks in Amersfoort over de situatie van vluchtelingen wereldwijd. Over falend leiderschap, het voeden van angsten en een gebrek aan solidariteit. Lees hieronder haar speech.

Lees meer