header-themas-wederopbouw-syrie-stichtingvluchteling

Wederopbouw

Vluchtelingen willen niets liever dan hun normale leven oppakken en terugkeren naar huis. Maar wat is daar nog van over na jaren van geweld? Stichting Vluchteling biedt hulp bij de wederopbouw van hun dorpen en steden.

Wederopbouw

Wanneer vluchtelingen terugkeren naar huis, wachten hun grote uitdagingen. Vaak zijn huizen, scholen en ziekenhuizen beschadigd en werken drinkwatervoorzieningen niet meer op volle kracht. Akkers zijn soms onbewerkbaar door landmijnen. En de lokale economie, die moet weer worden opgebouwd.

Stichting Vluchteling helpt daarom niet alleen met noodhulp tijdens vluchtelingencrises, maar ook wanneer mensen terugkeren naar huis.

Wat doet Stichting Vluchteling?

Ongeveer 20% van ons werk bestaat uit het verlenen van hulp bij de wederopbouw van dorpen en steden. We ruimen landmijnen, knappen klinieken op, zorgen dat kinderen weer naar school kunnen, repareren drinkwatervoorzieningen en helpen mensen weer aan het werk. Zo kunnen mensen hun leven oppakken en bouwen aan een betere toekomst.

Onze hulpverlening wordt voornamelijk uitgevoerd door lokale mensen. Zij kennen de lokale context en blijven hun opgedane kennis en ervaring inzetten wanneer onze hulp stopt.

Help ons helpen

Stichting Vluchteling zet zich in om zo veel mogelijk teruggekeerde vluchtelingen en ontheemden te helpen. Maar dit kunnen we niet alleen. Wil jij ook verschil maken in het leven van een vluchteling? Doneer nu.