NOOIT campagne op scherm metrostation

Campagnes

Stichting Vluchteling wil het draagvlak voor vluchtelingen vergroten. Daarom voeren we regelmatig campagne. Ontdek hier een paar van onze meest succesvolle campagnes.

Beeld bij gelijke nood campagne

Dezelfde pijn, hetzelfde verdriet, gelijke nood

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen op de vlucht. Echter wordt niet elke vluchteling met een even warm welkom ontvangen. Dat moet anders, want wie je ook bent of waar je ook vandaan komt: ieder mens op de vlucht hoort beschermd en geholpen te worden. Om deze boodschap wijd te verspreiden, startte Stichting Vluchteling een campagne.

Doneer een vierkante centimeter. Bij 1030 cm² krijgen we deze advertentie in een landelijke krant. Bijna 3.000 mensen hebben bijgedragen aan een speciale advertentie die we op 8 april 2022 publiceerden in het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw en het Parool.

protest binnenhof 500 asielkinderen uit Griekenland opnemen

500 kinderen

In 2020 startten we samen met Defence for Children en VluchtelingenWerk Nederland de actie #500kinderen. Daarmee roepen we de Nederlandse overheid op om 500 van de 5.000 alleenstaande kinderen uit de Griekse kampen over te nemen.

De petitie om burgemeester op te roepen om alleenstaande vluchtelingenkinderen op te vangen en een veilige plek te bieden in Nederland levert ruim 21.000 handtekeningen op. Meer dan de helft van álle gemeenten in Nederland gaf aan dit te willen.

Man staat achter hek met ijzerdraad
© Beata Zawrzel/NurPhoto

Grens Bereikt!

Tineke Ceelen en Eduard Nazarski reizen langs de buitengrenzen van Europa. Ze brengen in kaart hoe het er daar aan toegaat voor vluchtelingen en migranten. En zoeken ook initiatieven en activiteiten die laten zien hoe het beter kan.

In De Nieuws BV vertellen ze over wat ze zien, wie ze ontmoeten en waar ze zijn geweest. In 2022 bereiken ze hiermee een miljoenenpubliek bij hun radioverslagen over Wit-Rusland, Polen, Griekenland, Italië (Lampedusa), Bosnië, Tunesië, Hongarije en Servië.

Beeld bij kies partij campagne

Kies Partij voor de vluchteling

In 2023 besteedden we via de Kies Partij-campagne aandacht aan de Tweede Kamerverkiezingen. Via een stemwijzer, verdiepende partijscans, een crowdfunding en een oproep aan de politiek, vraagt Stichting Vluchteling medemenselijkheid mee te laten wegen wanneer Nederland kiest voor een nieuwe Tweede Kamer.

Stichting Vluchteling
English
sluit