header-themapagina-syrische-jongen-irc-stichtingvluchteling

Vluchtelingenkinderen

Iets meer dan 40% van alle vluchtelingen bestaat uit kinderen onder de 18 jaar. Deze vluchtelingenkinderen groeien op in een tijd vol onzekerheid – een tijd die de rest van hun leven zal tekenen. Stichting Vluchteling biedt kwetsbare kinderen de hulp die ze zo hard nodig hebben.

Vluchtelingenkinderen

Vluchtelingenkinderen slaan samen met hun gezin – maar soms ook helemaal alleen – op de vlucht voor oorlog en geweld. Soms worden ze meerdere keren opgejaagd en verdreven. Ze groeien op in een angstige en onzekere tijd die hen nog lang zal achtervolgen.

Sommige kinderen brengen zelfs hun hele jeugd in een vluchtelingenkamp door en hebben hun land van herkomst nooit gezien. Naar school gaan, zit er vaak niet in.

Wat doet Stichting Vluchteling?

Stichting Vluchteling zet zich in voor de miljoenen vluchtelingenkinderen die opgroeien in brandhaarden en conflicten overal ter wereld. Ze zoeken een veilige plek en simpele dingen, zoals genoeg te eten, een warme deken en de kans om te spelen en leren. Stichting Vluchteling herenigt alleenreizende kinderen met hun familie en biedt noodhulp aan kwetsbare kinderen.

Meer weten? Kijk wat we doen voor de bescherming van kinderen.