header-themas-noodhulp-chemical-attack-stichtingvluchteling

Noodhulp

Noodhulp is cruciaal voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Ze vluchten omdat ze niet anders kunnen, en ze hebben aan bijna alles een tekort. Bij acute nood zorg Stichting Vluchteling voor directe hulp die levens redt.

Snelle noodhulp

Noodhulp is harder nodig dan ooit. Er zijn 100 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. 1 op de 78 mensen wereldwijd is op de vlucht, iets meer dan 40% bestaat uit kinderen onder de 18 jaar. Voor al deze vluchtelingen en ontheemden kan hulp niet snel genoeg op gang komen.

Bij een humanitaire crisis komen we daarom direct in actie. Binnen 72 uur kunnen we de eerste mensen bereiken met medische zorg, cashhulp en schoon drinkwater. Bij langere noodsituaties breiden we deze noodhulp uit met bijvoorbeeld onderwijs. Zo redden we levens en werken we aan een menswaardig bestaan voor mensen op de vlucht.

Slimme noodhulp

Al ruim 45 jaar biedt Stichting Vluchteling noodhulp in vluchtelingencrises wereldwijd. Niet alleen in grote brandhaarden zoals Syrië en Irak – ook bij stille rampen die internationaal weinig aandacht krijgen. In 45 jaar tijd hebben we de aard van humanitaire crises zien veranderen. Ze zijn complexer, duren langer en brengen grotere groepen vluchtelingen en ontheemden op de been.

Deze actuele crises vragen niet alleen om méér, maar ook om slimmere noodhulp. Samen met onze internationale partners Intersos en het International Rescue Committee kunnen we sneller reageren en meer mensen helpen. Hierbij kiezen we voor hulpvormen die bewezen effectief zijn, zoals cashhulp.

Help ons helpen

Stichting Vluchteling zet zich in om zo veel mogelijk vluchtelingen en ontheemden te helpen. Maar dit kunnen we niet alleen. Wil jij ook verschil maken in het leven van een vluchteling? Help ons helpen.

Wat is noodhulp? Noodhulp is hulp aan slachtoffers van gewapende conflicten en natuurrampen. Het doel is om levens te redden, lijden te verminderen en de menselijke waardigheid te bewaren.