mensen staan voor een witte auto waarin ze gevlucht zijn uit Nagorno-Karabach

Armenië

Wat is er aan de hand in Armenië?

Het smeulende conflict in de enclave Nagorno-Karabach is weer opgelaaid. Het conflict speelt inmiddels ruim dertig jaar. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie eind jaren 80 strijden Armenië en Azerbeidzjan om Nagorno-Karabach. Na de feitelijke inname van Nagorno Karabach door Azerbeidzjan zijn vele duizenden Armeense inwoners in zeer korte tijd de grens naar Armenië overgestoken uit angst voor geweld. Zij vrezen dat Azerbeidzjan zich alle macht daar toe-eigent met alle risico’s voor hun veiligheid.

kinderen staan bij de grens van Azerbeidzjan en Armenie voor witte opvangtenten
© René van Beek

Ons werk in Armenië

Het grote aantal mensen dat nu al op de vlucht is geslagen is verontrustend. Samen met onze partner People in Need bieden we levensreddende hulp.

In de provincie Syunik in het zuiden van Armenië richten we ons op het opknappen van collectieve opvangcentra, cashhulp, hulppakketten en psychische en juridische hulp, vooral via speciaal opgerichte kindvriendelijke ruimtes.

Wil je iets doen?

Help mensen op de vlucht uit de enclave Nagorno Karabach met bescherming, opvang of cash hulp. Jouw donatie gaat naar waar het het hardst nodig is.

Stichting Vluchteling
English
sluit