Stichting Vluchteling biedt hulp aan Armeense vluchtelingen 

Het aantal Armeense vluchtelingen uit de enclave Nagorno Karabach is gestegen naar 50.000, een derde van de 120.000 oorspronkelijke inwoners. Stichting Vluchteling stelt 250.000 euro beschikbaar voor onmiddellijke hulp.

Teams van onze partner People in Need zijn ter plaatse om hulp te bieden en vangen mensen op in de Armeense grensstad Goris. Veel van de vluchtelingen zijn uitgeput, bang en hebben dringend hulp en psychosociale zorg nodig. 

Het conflict speelt inmiddels ruim dertig jaar. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie eind jaren 80 strijden Armenië en Azerbeidzjan om Nagorno-Karabach. Na de feitelijke inname van Nagorno Karabach door Azerbeidzjan zijn Armeense inwoners de grens met Armenië over gevlucht uit angst voor geweld. 

250.000 EURO VOOR onderdak en opvang

Vluchtelingen krijgen bescherming en huisvesting bij aankomst in de stad Goris. We zorgen voor het opknappen van openbare gebouwen die als collectieve opvangcentra fungeren voor nieuw aangekomen vluchtelingen. Ook leveren we hulpgoederen en materialen voor deze opvangcentra, zoals bedden, dekens, matrassen en wasmachines.


Stichting Vluchteling
English
sluit