Columns Tineke Ceelen

Tineke Ceelen heeft een lange carrière bij verschillende hulporganisaties op het gebied van noodhulp en ontwikkelingssamenwerking. Met enige regelmaat blikt ze terug op het verleden en snijdt daarbij ook de actualiteit aan. Haar mening en visie laat ze graag horen, of beter gezegd lezen. Met ingang van mei 2020 publiceren we hier haar persoonlijke columns.

14-7-2020

Een lintje

''Eigenlijk heeft de Koning via mij 79.5 miljoen gevluchte mannen, vrouwen en kinderen in het zonnetje gezet. Ik heb mijn Koninklijke onderscheiding dan ook direct aan hen opgedragen. Ik deel het lintje graag met bijna 80 miljoen mensen. Prachtig."

Lees de column

10-6-2020

Glasscherven op het tuinhek

''De keus voor maatregelen die je leven beschermen door vrijheden in te leveren, is, ik constateer, veel makkelijker dan onbevangen terug te keren naar de vrijheid. Maakt niet uit wat de kranten schrijven of het RIVM zegt. Mij krijg je voorlopig met geen 10 paarden het vliegtuig in.''

Lees de column

13-5-2020

Paniek in de tent

''Vanwege het coronavirus zijn veel vacinatieprogramma's wereldwijd gestopt. Hierdoor krijgen ziektes zoals de mazelen, polio, tyfus, tuberculose en meningitis weer de kans om grote aantallen mensen ernstig ziek te maken, te verminken of zelfs te doden. "We moeten iets verzinnen om zo snel we kunnen alle dochtertjes en zoontjes veilig te krijgen voor ellendige virussen en bacteriën."

Lees de column