HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
20 jan 2015

Het succes van de zonneovens in Tsjaad

Van 2005 tot 2015 steunde Stichting Vluchteling een bijzonder project in Tsjaad: de distributie van zonneovens. De oventjes zijn een belangrijk middel in de strijd tegen (seksueel) geweld tegen vrouwen en meisjes.

Lees meer

placeholder
placeholder
16 jan 2015

Inzamelingsacties voor Syrische vluchtelingen

Onze directeur Tineke Ceelen sprak vanmorgen in Koffietijd over de humanitaire crisissituatie in Libanon, waar Syrische vluchtelingen zich onvoldoende kunnen beschermen tegen de winterkou.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 jan 2015

Ruim 45 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld

Wereldwijd zijn er sinds 1994 niet zoveel mensen op de vlucht voor oorlog, geweld of onderdrukking. Dat blijkt uit cijfers van de VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR, die jaarlijks worden gepubliceerd rond Wereld Vluchtelingendag. Volgens het jaarlijkse UNHCR Global Trends Report waren eind 2012 ruim 45 miljoen mensen op de vlucht, een stijging van bijna 3 miljoen mensen ten opzichte van 2011.

Lees meer

placeholder
placeholder
13 jan 2015

"We won the cosmic jackpot"

Tineke Ceelen leeft voor haar werk. Als directeur en boegbeeld van Stichting Vluchteling - nu tien jaar - laat ze geen gelegenheid onbenut om het leed in vluchtelingenkampen en andere humanitaire rampen onder de aandacht te brengen. Vanuit Irak: "Beste mensen, #Syrië, vergeet de miljoenen burgers in nood alstublieft niet #giro999".

Lees meer

placeholder
placeholder
07 jan 2015

Help kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld

Wereldwijd zijn ruim 20 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld. Deze kinderen zijn geboren op een plek waar conflicten gruwelijk uit de hand zijn gelopen. Ze groeien op in een tijd die zich kenmerkt door geweld, angst en onzekerheid, een tijd die hun leven zal tekenen.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 jan 2015

Zes vragen over vluchtelingen die je eigenlijk niet durft te stellen

Met de komst van honderdduizenden vluchtelingen die per boot op de Griekse eilanden arriveren, komt de 'vluchtelingencrisis' plotseling heel dichtbij voor veel Europeanen. Soms lijkt het alsof ‘iedereen’ nu ‘hier’ komt. Maar veruit het overgrote deel van de 60 miljoen vluchtelingen en ontheemden wereldwijd wacht in de buurt van ‘thuis’, in buurlanden, om terug te kunnen keren. 

Lees meer