HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
05 mrt 2017

Honger teistert de wereld

In Zuid-Soedan is een hongersnood uitgeroepen. Ook in het noorden van Nigeria, Somalië en Jemen heerst een ongekend grote voedselcrisis. Door een mix van gewapend conflict, extreme droogte en een enorme stijging van de voedselprijzen dreigt voor miljoenen mensen in deze landen de hongerdood, terwijl noodhulporganisaties worstelen om de meest kwetsbaren te kunnen bereiken.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 mrt 2017

Kies Partij. Juist nu.

In deze tijd van verharding, polarisatie en opkomende vreemdelingenhaat vragen wij je medemenselijkheid mee te laten wegen als je op 15 maart kiest voor een nieuwe Tweede Kamer. Wij kiezen partij voor vluchtelingen. Jij ook?

Lees meer

placeholder
placeholder
17 feb 2017

Al ruim duizend lopers ingeschreven voor de Nacht van de Vluchteling

Dit jaar worden er naast de grote wandeltochten van 40km in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen ook twee kortere lopen georganiseerd. Speciaal voor kinderen of voor enthousiastelingen voor wie 40km net teveel is, organiseren we dit jaar ook twee heel bijzondere avondlopen voor een sfeervol rondje Amsterdam. De 10km en 20km lopen starten allebei vanaf de Gashouder, het meest karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek.

Lees meer

placeholder
placeholder
16 feb 2017

Hongersnood dreigt in het oosten van Afrika

Het oosten van Afrika stevent af op een hongersnood. Voor 17 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika dreigt hongersnood. Zo'n 12 miljoen van hen hebben nu al voedselhulp nodig. De Verenigde Naties signaleren dat alleen al in Somalië zes miljoen mensen ernstige tekorten aan voedsel hebben. Miljoenen kinderen in Somalië, Ethiopië, Djibouti, Zuid-Soedan, Eritrea en Kenia lopen het risico te sterven van de honger als de wereld nu niet in actie komt.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 jan 2017

Vluchtelingen hebben onze steun harder nodig dan ooit

Bastions van solidariteit, medemenselijkheid en het recht, vallen ten prooi aan hel en verdoemenis predikende populisten. De gevolgen daarvan moeten ieder van ons angst inboezemen, stelt directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 jan 2017

145.000 euro voor noodhulp aan vluchtelingen in Servië

Niet alleen in Nederland daalt de temperatuur flink, maar ook in andere regio’s is het winter. In de Syrische regio, Irak, Griekenland en op de Balkan proberen vluchtelingen zichzelf en hun kinderen warm te houden in vrieskou, in kleine tentjes in de sneeuw.

Lees meer