26-08-2021

Nederlands Blazers Ensemble en Stichting Vluchteling brengen een ode aan de vrede

21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede, met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. Op deze dag brengen TivoliVredenburg, Stichting Vluchteling en het Nederlands Blazers Ensemble gezamenlijk een ode aan de vrede en laten zien dat vrede niet vanzelfsprekend is.

Het lied van de vrede

Het Nederlands Blazers Ensemble brengt op dinsdag 21 september een veelzijdige voorstelling in TivoliVredenburg met muzikanten van over de hele wereld. Met gasten uit, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen. Daarnaast zijn er ook optredens via een liveverbinding op groot scherm met muzikanten in oorlogsgebieden die een ‘lied van de vrede’ spelen en zingen samen met het Blazers Ensemble.

Tijdens het concert zal het NBE ook alarm slaan over de mensonwaardige situatie van mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa en elders in de wereld. De blazers doen mee aan de muzikale estafette tegen de onverschilligheid via www.alarmeuropa.nl.

Dag van de Vrede: belangrijker dan ooit

Het Nederlands Blazers Ensemble, TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling vinden dat deze, juist nu, belangrijke dag meer aandacht verdient en spannen zich samen in voor een uitgebreide viering.

Het Nederlands Blazers Ensemble heeft een meerjarige samenwerking met Stichting Vluchteling om via haar concerten aandacht te vragen voor de miljoenen vluchtelingen in de wereld.

Het Nederlands Blazers Ensemble brengt op dinsdag 21 september een veelzijdige voorstelling in TivoliVredenburg met muzikanten van over de hele wereld. Met gasten uit, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen. Daarnaast zijn er ook optredens via een liveverbinding op groot scherm met muzikanten in oorlogsgebieden die een ‘lied van de vrede’ spelen en zingen samen met het Blazers Ensemble.

Foto: Peter Lodder/NBE