DE CRISIS IN KENIA VERGETEN? NIET ALS HET AAN ONS LIGT!

Met kuddes wilde dieren en prachtige zonsondergangen op de savanne is Kenia is een van de meest bekende safari-bestemmingen. Niet gek dus dat Kenia een populaire reisbestemming is. Wat niet veel mensen weten is dat Kenia kampt met armoede en conflict. Toch vangt zij in deze situatie honderdduizenden vluchtelingen uit buurlanden op. Lees meer over deze vergeten crisis.

Video: Kenia - DIT IS ER AAN DE HAND

 
 
 

Kenia is en blijft een land van extremen. Aan de ene kant is het op diplomatiek, technologisch en zakelijk gebied het kloppend hart van Oost-Afrika. Aan de andere kant vangt het een van de grootste populaties vluchtelingen ter wereld op en zijn veel Keniaanse dorpen en gebieden arm en kwetsbaar.  

In totaal vangt Kenia bijna 600.000 vluchtelingen en asielzoekers op. Dit terwijl het land zelf kampt met de nodige problemen. In Kenia brak na de verkiezingen van 2007 sociale onrust en geweld uit, met 1.300 doden en 500.000 ontheemden als gevolg. Hoewel er voorzichtig herstel van de democratie zichtbaar is, zijn verkiezingen in sommige gevallen nog wel onrustig.
Naast de politieke onrust is er veel armoede en komen natuurrampen steeds vaker voor. Droogte en overstromingen maken de grond onbruikbaar voor de landbouw. Eerder dit jaar kampte Kenia met een sprinkhanenplaag en dan is daar nu ook nog eens corona om de crisis compleet te maken.
 

Hoe helpt Stichting Vluchteling?


Noodhulp voor kwetsbare gezinnen in Mandera

In het noordoosten van Kenia helpen we 900 kwetsbare gezinnen. We zorgen voor onderdak, voedsel en verbeteren de hygiëne. Daarnaast geven we voorlichting over het coronavirus. Zodat men zich bewust is van de gevaren en het risico op besmetting. In totaal bereikt onze hulp 5.400 mensen. Lees meer

 

Ja, ik help mee!

Vergeet hen niet, steun met een eenmalige gift.

 • ?

  Draag bij aan toegang tot veilig drinkbaar water. Denk hierbij aan het opzetten, herstellen en onderhouden van waterfaciliteiten.

  15,00
 • ?

  Draag bij aan psychologische begeleiding voor vluchtelingen en andere kwetsbare vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel, fysiek of mentaal geweld.

  25,00
 • ?

  Draag bij aan babypakketten met o.a. luiers en een dekentje, huisraadpakketten met o.a. matrassen en dekens en hygiënepakketten met o.a. Zeep en maandverband.

  50,00
 • ?

  Draag bij aan mobiele medische hulp in moeilijk bereikbare gebieden. Denk hierbij aan verbandmiddelen, medicijnen, artsen en verpleegkundigen.

  100,00
 • ?

  Draag bij aan de bouw van eenvoudige huizen voor terugkerende ontheemden. Samen met vaklui werken de terugkeerders aan de bouw van hun nieuwe thuis.

  250,00

Deze zomer neemt Stichting Vluchteling je mee naar 7 vergeten crisis. Iedere week staat een ander land centraal. Wil je meer weten? Hou dan onze crisis-pagina in de gaten. Zorg dat je niks mist!