DE CRISIS IN VENEZUELA VERGETEN? NIET ALS HET AAN ONS LIGT

Vergeten, onzichtbaar en niemand die naar je luistert. Dit is wat miljoenen vluchtelingen dagelijks meemaken. Juist in landen waar we nauwelijks over praten. Deze zomer maken wij elke week een vergeten land in crisis zichtbaar. Deze week wordt de crisis in Venezuela zichtbaar. Daar is momenteel een van de grootste vluchtelingencrises ter wereld gaande. Lees alles over de crisis en hoe jij kunt helpen. 

Video: wat is er aan de hand in Venezuela?

 

Het verhaal van: Milagros

Venezuela was een prachtige plek om te leven. Maar nu niet meer. Het is voorbij, het is over.

Thuis in Venezuela kon Milagros het hoofd niet meer boven water houden. Haar geld was door de hyperinflatie niets meer waard. Milagros verkocht al haar bezittingen, zodat ze met haar laatste geld met haar gezin kon vluchten naar Peru. Maar aan de grens van Colombia dreigde Milagros' 14-jarige dochter niet mee te mogen omdat ze geen paspoort had. Slechts wat kleingeld bleef over nadat het paspoort van haar dochter was geregeld. Milagros eindigde ten slotte met haar hele gezin op straat in Cúcuta, Colombia.

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Tot nu toe hebben al meer dan vier miljoen mensen alles achtergelaten in Venezuela en zijn gevlucht naar landen zoals Colombia en Peru. Ook vluchten duizenden mensen naar Curaçao. In deze landen zijn mensen dringend op zoek naar voedsel, onderdak en medische zorg. Stichting Vluchteling helpt hen door medische zorg, cashhulp en noodhulpgoederen te bieden. 

Waar helpt Stichting Vluchteling?

Colombia

In samenwerking met onze partner het International Rescue Committee (IRC) biedt Stichting Vluchteling noodhulp voor gevluchte Venezolanen in Colombia. Daar doen wij het volgende: 

 • We delen noodpakketten uit. Zo krijgen mensen de belangrijkste hulpgoederen.
 • Wij bieden cashhulp. Dat is het bieden van financiële steun zodat ze bijvoorbeeld een beter huis kunnen bouwen of een handeltje opzetten. 
 • Wij bieden medische zorg en verzorgen bescherming van Venezolaanse vrouwen, met name gericht op slachtoffers van huiselijk geweld. 

Curaçao

In samenwerking met onze nieuwe lokale partner Salú pa Tur biedt Stichting Vluchteling noodhulp voor gevluchte Venezolanen in Curaçao. Daar helpen wij met het opzetten van een medische kliniek. Daar kunnen vluchtelingen terecht voor: 

 • Consulten, kraamzorg, moeder en babyzorg. 
 • Vaccinaties, anticonceptie, laboratorium onderzoek, hiv counseling en psychologische ondersteuning.

  Venezolanen hebben dringend hulp nodig. Help jij ze?

  Lees hieronder het laatste nieuws uit Venezuela

  VENEZOLANEN HEBBEN DRINGEND HULP NODIG. HELP JIJ ZE?

  • ?

   Met 15 euro draag je bij aan bijvoorbeeld de aanschaf van medicijnen.

   15,00
  • ?

   Voor 100 euro kun je bijdragen aan bijvoorbeeld de kosten voor medisch apparatuur zoals onderzoekstafels, echografie-apparatuur en chirurgische materialen.

   100,00
  • ?

   Voor 30 euro draag je bij aan bijvoorbeeld de kosten van het inhuren van medisch personeel, zoals artsen en verplegers.

   30,00