Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
04 jan 2017

Delftse Fleur (25) loopt op oudejaarsdag voor hulp aan Aleppo

De Delftse Fleur Overgaag (25) liep tijdens oudejaarsdag haar NewYears-Walk-for-Aleppo. Met deze sponsorloop haalde zij geld op voor noodhulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 jan 2017

Nieuw decreet Trump: 4 maanden vluchtelingenstop

President Donald Trump ondertekende afgelopen vrijdag een besluit waarin hij een stop voor vier maanden afkondigt op de opname van vluchtelingen door de Verenigde Staten. Vluchtelingen uit Syrië zijn helemaal niet meer welkom.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 dec 2016

2016, een jaar van tegenstrijdige records

2016 was een jaar van records. Records om verdrietig van te worden. Nooit eerder waren er wereldwijd zoveel mensen op de vlucht: ruim 65 miljoen. Dat is een onthutsend cijfer. Tegelijkertijd was 2016 ook een jaar van hoopvolle records.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 dec 2016

Zes dagen per week, tien uur per dag: de werktijden van een Syrisch vluchtelingenkind in Libanon.

Slechts 1 dollar per uur verdienen Syrische vluchtelingenkinderen als straatverkoper in Libanon. Ze werken tien uur per dag, zes dagen per week. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Vluchteling en het International Rescue Committee (IRC).

Lees meer

placeholder
placeholder
20 dec 2016

Syrisch vluchtelingenkind uitgebuit als straatverkoper in Libanon

Veel Syrische vluchtelingenkinderen werken in Libanon. In sommige gevallen tien uur per dag, zes dagen per week. Ook hebben ze op straat te maken met ernstige vormen van geweld. Dat blijkt uit onderzoek van onze partner het International Rescue Committee.

Lees meer

placeholder
placeholder
16 dec 2016

5 vragen over de vluchtelingen uit Aleppo

Na een maandenlange strijd om Oost-Aleppo is de evacuatie begonnen. Het International Rescue Comimittee(IRC)/Stichting Vluchteling is erg bezorgd dat het geweld oplaait en de oorlog voor deze vluchtelingen nog niet voorbij zal zijn. Wat gebeurt er nu met deze vluchtelingen? Zijn ze veilig in Idlib? Hoe kun jij helpen? Vijf vragen over de vluchtelingen uit Aleppo.

Lees meer