HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
08 feb 2022

De gevolgen van niets doen in Afghanistan zijn heel erg groot

Stichting Vluchteling roept de internationale gemeenschap op om aan tafel te gaan met de Taliban om een groter wordende humanitaire ramp te voorkomen.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 feb 2022

Somalië getroffen door ergste droogte in jaren

Somalië heeft bijzonder hard te lijden onder een verwoestende droogte. Die droogte treft de hele Hoorn van Afrika, naast Somalië ook Kenia en Ethiopië.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 feb 2022

Column Tineke Ceelen: Laat vluchtelingen niet in de kou staan!

De koudste wintermaand is weer aangebroken; in het Midden-Oosten maar ook in Afghanistan en aan de Europese grenzen zakken de temperaturen tot ver onder nul. Wereldwijd ziet Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, hoe mensen op de vlucht zich moeten zien te redden zónder de sneeuwschoenen, dikke winterjassen en wollen mutsen die wij hebben om ons te beschermen. Lees haar column.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 feb 2022

Stichting Vluchteling biedt coronahulp aan 197.000 mensen dankzij Giro555

De hulporganisaties achter Giro555 kwamen vorig jaar in actie om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. Dankzij deze actie kan Stichting Vluchteling bijna 200.000 vluchtelingen helpen in Jemen, Nigeria en Bangladesh.

Lees meer

placeholder
placeholder
25 jan 2022

Honger in Griekse vluchtelingenkampen

Door het beleid van de Griekse regering hebben duizenden mensen in vluchtelingenkampen in het land geen toegang tot voedsel en dreigt een hongercrisis.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jan 2022

De EU/ Wit-Russische grenscrisis – hoe staat het ervoor?

Honderden migranten en vluchtelingen wachten in Wit-Rusland ook in het nieuwe jaar aan de grens met Polen, in de hoop de Europese Unie te bereiken. Sinds afgelopen zomer worden pogingen ondernomen. Te voet trachten ze de grens over te steken naar Litouwen en Letland, maar vooral naar Polen.

Lees meer