Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
16 feb 2021

Oplaaiend geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek

De Centraal-Afrikaanse Republiek is al meer dan acht jaar verwikkeld in een burgeroorlog. Maar liefst 2,8 miljoen van de 4,9 miljoen inwoners zijn afhankelijk van hulp. Ruim 200.000 mensen zijn recent op de vlucht geslagen. Een door de wereld vergeten crisis, aldus de VN.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 feb 2021

Hulp voor bijna 75.000 ontheemden in Noordwest-Syrië

De afgelopen twee jaar heeft Stichting Vluchteling gezorgd voor levensreddende hulp aan ontheemden in Syrië. In totaal zijn er tussen juni 2019 en augustus 2020 maar liefst 74.506 mensen van hulp voorzien in de regio Idlib.

Lees meer

placeholder
placeholder
26 jan 2021

Conflict en coronavirus veroorzaken hongercrisis in Burkina Faso

De economische gevolgen van de coronapandemie, treffen een al door geweld getroffen Burkina Faso. Het aantal mensen dat voedselhulp nodig heeft is verdrievoudigd: meer dan 3,2 miljoen.

Lees meer

placeholder
placeholder
21 jan 2021

De crisis in Kameroen duurt voort: hoe wij helpen

Kameroen staat bekend als een vreedzaam land. Toch is daar nu één van de snelst groeiende vluchtelingencrises in Afrika gaande. De nood is extreem hoog. De afgelopen maanden stond Stichting Vluchteling ontheemden bij.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 jan 2021

“Coronavaccin moet wereldwijd eerlijk worden verdeeld”

In 2021 richt Stichting Vluchteling zich op de effecten van de pandemie op mensen in crisissituaties. Vaccins tegen het virus zijn een belangrijk thema, zegt Yoseph Melaku, arts en epidemioloog van Stichting Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jan 2021

Een stem voor ongedocumenteerde Venezolanen op Curaçao

Duizenden Venezolanen zijn gevlucht naar Curaçao, waar ze opnieuw tegen problemen aanlopen. Fotograaf Berber van Beek brengt hun verhalen in kaart.

Lees meer