Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
03 dec 2018

Update: voorlopig geen terugkeer van Rohingya naar Myanmar

Mensenrechtenorganisaties zeggen dat het plan om Rohingya-vluchtelingen terug te laten keren naar Myanmar vanuit Bangladesh gevaarlijk en voorbarig is. Lees hier de laatste ontwikkelingen.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 nov 2018

DR Congo: één na ergste ebola-uitbraak

Alleen tijdens de Ebola-uitbraak in 2014 in West-Afrika waren er meer Ebola-gevallen dan tijdens de huidige uitbraak in de DR Congo. De uitbraak is nog lang niet onder controle en zal waarschijnlijk nog zeker zes maanden aanhouden.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 nov 2018

Nacht van de Vluchteling 2019: 10e speciale editie!

In 2019 wordt de Nacht van de Vluchteling voor de 10e keer georganiseerd! Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Stichting Vluchteling werken dit jaar samen om een extra speciale editie van de Nacht van de Vluchteling te organiseren.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 nov 2018

Het verhaal van Hila: Syrische grootmoeder worstelt om te overleven

De Syrische grootmoeder Hila vluchtte naar kamp Areesha in Noordoost-Syrie toen haar huis werd gebombardeerd. Het leven in het kamp is niet makkelijk. Lees hier haar verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 nov 2018

Organisaties achter Giro555 pleiten voor humanitaire toegang Jemen

In 2017 haalde Giro555 met de Nationale Actie ‘Help slachtoffers hongersnood’ onder andere geld op voor de dreigende hongersnood in Jemen. De situatie in het land dat sinds 2015 wordt geteisterd door een burgeroorlog is het afgelopen jaar helaas alleen maar verder achteruit gegaan.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 nov 2018

Hoe getraumatiseerde kinderen de wereld zien door hun tekeningen

In oorlog of vluchtsituaties maken kinderen in een korte tijd ontzettend heftige dingen mee. Ze worden blootgesteld aan geweld, voortdurende onzekerheid en instabiliteit en raken getraumatiseerd. Tekenen is een manier om kinderen weer kind te laten zijn.

Lees meer