Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
15 apr 2021

"Als jullie hier niet zouden zijn, weet ik niet hoe ik mijn dochter ooit had moeten terugvinden."

Tienduizenden mensen staan op straat sinds de verwoestende brand uitbrak in de vluchtelingenkampen in Cox’s Bazar, Bangladesh, op 22 maart. We spraken Senowara, Nur en Nurul over de schrijnende situatie.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 apr 2021

Nationale Postcode Loterij schenkt 2,7 miljoen euro

Stichting Vluchteling ontving ook dit jaar weer een fantastische cheque van de Nationale Postcode Loterij van maar liefst 2,7 miljoen euro! Mede dankzij deze belangrijke steun kunnen we hulp blijven bieden aan de meest kwetsbare mensen, op de vlucht voor oorlog en conflict.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 apr 2021

1 jaar na corona: zo staan we ervoor

Een jaar geleden brak de coronapandemie uit. Onze teams hebben zich in de strijd tegen het coronavirus wereldwijd ingezet voor vluchtelingen in crisissituaties. Maar we zijn er nog niet.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 apr 2021

Project Frontline: “Geen toegang hebben tot mensen in nood is geen optie”

Naarmate conflicten langer duren en complexer worden, bevinden mensen in nood zich vaker op risicovolle plekken. Hulporganisaties kunnen mensen in nood moeilijker bereiken. Project Frontline pakt dit aan.

Lees meer

placeholder
placeholder
31 mrt 2021

Coronavaccinatie in Nigeria van start: “Zij niet veilig, wij niet veilig”

De eerste prikken zijn gezet! Stichting Vluchteling en haar partner Intersos ondersteunen het internationale COVAX-vaccinatieprogramma in Nigeria in de strijd tegen het coronavirus.

Lees meer

placeholder
placeholder
26 mrt 2021

Stichting Vluchteling stelt kwart miljoen euro beschikbaar na brand Rohingya-kamp Bangladesh

Op 22 maart heeft in een vluchtelingenkamp in Cox’s Bazar, Bangladesh, een hevige brand gewoed. Stichting Vluchteling stelt uit haar noodhulpreserves per direct een kwart miljoen euro beschikbaar voor noodhulp.

Lees meer