Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
31 okt 2017

Jemen: op de rand van de afgrond

Meer dan 72% van de bevolking van Jemen heeft behoefte aan noodhulp. Het land wordt geteisterd door de grootste cholera uitbraak in mensenheugenis en staat op de rand van de afgrond.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 okt 2017

'Bijna de helft van de vluchtelingen is kind'

Van de bijna 1 miljoen Rohingya die zijn gevlucht vanuit Myanmar naar Bangladesh is ongeveer de helft kind. Door de huidige crisis in Myanmar zijn er sinds eind augustus 250.000 bovenop de al aanwezige 200.000 vluchtelingenkinderen gekomen.

Lees meer

placeholder
placeholder
24 okt 2017

'Vluchtelingen op Griekse eilanden kunnen geen kant op'

Stichting Vluchteling heeft samen met haar partner IRC (International Rescue Committee) en 18 andere hulporganisaties een open brief gestuurd naar de Griekse premier Alexis Tsipras.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 okt 2017

'Snelste exodus van vluchtelingen sinds genocide in Rwanda'

Vooruitlopend op de donorconferentie in Genève van vandaag heeft onze samenwerkingspartner IRC de noodklok geluid. ‘Dit is de snelste exodus van vluchtelingen sinds de genocide in Rwanda.'

Lees meer

placeholder
placeholder
21 okt 2017

Waarom is cholera zo gevaarlijk?

Sinds het begin van 2017 zijn er meer dan 878.000 gevallen van cholera geregistreerd in landen als Zuid-Soedan, Somalië, Kenia, Ethiopia en Jemen. Meer dan 4.600 mensen zijn dit jaar overleden aan de ziekte.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 okt 2017

Update 2 crisis Myanmar: de situatie verergert

De crisis is Myanmar ontwikkelt zich. Na de vlucht voor het geweld zijn de erbarmelijke omstandigheden in de kampen een volgende uitdaging voor de getraumatiseerde Rohingya vluchtelingen.

Lees meer