Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
23 nov 2021

Groen Licht voor mensen op de vlucht aan de grenzen van de EU

Asieladvocaten roepen mensen op om op 10 december een groen licht te laten schijnen voor mensen op de vlucht aan de EU grens. Stichting Vluchteling sluit zich bij de actie aan.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 nov 2021

Stichting Vluchteling bezoekt grensgebied Polen

Van donderdag 18 tot en met maandag 22 november reist directeur Stichting Vluchteling, Tineke Ceelen, af naar Warschau in Polen en het noordoostelijk grensgebied met Wit-Rusland en spreekt daar met hulporganisaties, vrijwilligers en vluchtelingen en migranten over de snel verslechterende situatie. Naast Tineke is collega Benoit de Gryse, Hoofd Programma’s en Beleid aanwezig.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 nov 2021

Directeur Tineke Ceelen in gesprek met Koninklijk Paar over vluchtelingen

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben op 18 november een achtergrondgesprek bijgewoond over migratievraagstukken in Griekenland. Bij dit gesprek, dat in besloten kring plaatsvond op Paleis Huis ten Bosch, was ook onze directeur Tineke Ceelen aanwezig.

Lees meer

placeholder
placeholder
16 nov 2021

Vluchtelingen in grensgebied Wit-Rusland en Polen

Duizenden mensen op de vlucht staan momenteel aan de Pools-Wit Russische grens. Via Wit-Rusland komen ze naar de grens met Polen en hopen zo de EU in te komen. Stichting Vluchteling maakt zich grote zorgen.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 nov 2021

Op de rand van hongersnood in Afghanistan

Bijna 23 miljoen Afghanen zullen de komende maanden dreigen te verhongeren. Dat zijn er 3 miljoen meer dan vorig jaar. Eind dit jaar zullen 3,2 miljoen kinderen te maken hebben met acute ondervoeding. Afghanistan staat hiermee de ‘wellicht ernstigste humanitaire ramp ter wereld’ te wachten.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 nov 2021

Acute hongersnood dreigt in 23 landen

In 23 landen en regio’s dreigt honger. De VN waarschuwt hiervoor en luidt de noodklok: in de komende maanden zijn er ernstige voedseltekorten in zogeheten ‘honger hotspots’, voornamelijk in Afrika. Ethiopië en Madagaskar zijn nieuwe hotspots met het hoogste alarmniveau. Het Wereldvoedselprogramma wijst erop dat conflicten, klimaatverandering en corona de situatie erger maken.

Lees meer