HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
30 mrt 2023

DR Congo: Beroepsopleiding om jongeren vooruit te helpen

1 op de 6 kinderen wereldwijd leeft in een conflictgebied, waar ze het risico lopen kindsoldaat te worden. Een betere toegang tot onderwijs is cruciaal in de strijd tegen gedwongen rekrutering. Wij bieden hulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
24 mrt 2023

Crisis in Libanon eist mentale tol

Libanon verkeert in de ergste economische crisis uit zijn geschiedenis. Intussen leeft meer dan 82% van de bevolking onder de armoedegrens. Ruim 1 op de 4 inwoners van het land is vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 mrt 2023

Financiële steun brengt redding in Oekraïne

Stichting Vluchteling levert in Oekraïne onder meer voedselhulp, drinkwater, medicijnen voor ziekenhuizen, traumazorg, noodpakketten en medische hulp. Daarnaast is er ook hulp op maat, zoals contant geld.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 mrt 2023

Comeniusprijs 2023 uitgereikt aan directeur Tineke Ceelen

Directeur Tineke Ceelen ontving op 18 maart de Comeniusprijs 2023 vanwege haar belangwekkende werk op het gebied van hulp aan mensen op de vlucht, waar ook ter wereld.

Lees meer

placeholder
placeholder
17 mrt 2023

Syrië: 12 jaar oorlog gecombineerd met gevolgen enorme aardbeving

De vreselijke oorlog in Syrië gaat zijn dertiende jaar in. Al voor de zware aardbeving waren de humanitaire noden al bijzonder hoog: 90% van de bevolking leeft in armoede, miljoenen mensen zijn op de vlucht, basisdiensten en infrastructuur zijn vernietigd en een cholera-uitbraak is een feit.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 feb 2023

Directeur Tineke Ceelen genomineerd voor Margriets 60 boven 60

Voor jongeren zijn er talloze talentenlijsten en verkiezingen: meestal zijn die gericht op kandidaten tot dertig jaar. Terwijl er 60+ ook veel talent rondloopt. We zijn vereerd met de nominatie van onze directeur.

Lees meer