Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
14 jul 2021

Hulp voor 4.000 Tigreërs op de vlucht in Soedan

Stichting Vluchteling zorgde voor latrines, wasgelegenheden en hulppakketten in vluchtelingenkamp Um Rakouba in Soedan. Hier worden tienduizenden vluchtelingen uit Tigray, Ethiopië, opgevangen.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2021

Handige harries

‘Never waste a good crisis’. Dat hebben sommigen onder ons ter harte genomen. Een handvol inmiddels fonkelnieuwe miljonairs vergaarde een fortuin tijdens de coronacrisis. In elke oorlog weten de handige harries precies waar het grote geld te verdienen valt, schrijft Tineke Ceelen in haar nieuwste column.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2021

Behoefte aan humanitaire hulp wereldwijd neemt fors toe

De Verenigde Naties (VN) slaan alarm vanwege de grote stijging in behoefte aan humanitaire hulp. Wereldwijd is deze gegroeid met 40 procent vanwege de coronapandemie.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 jul 2021

"Daarom moeten we helpen, voorzichtig en met beleid, ook daar waar het gevaarlijk is."

"Achter, naast en zelfs pal óp de frontlinie proberen mannen, vrouwen en kinderen, wanhopig op de vlucht voor al het geweld, het vege lijf te redden." Lees de nieuws column van onze directeur.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 jun 2021

Hoeveel mensen zijn er wereldwijd op de vlucht?

Hoeveel mensen zijn er wereldwijd op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking? Eind 2020 waren dat er 82,4 miljoen. Voor het 9e jaar op rij neemt het aantal vluchtelingen toe. Bijna 90% van alle vluchtelingen wordt opgevangen door buurlanden van crisisgebieden.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 jun 2021

"Miljoenen, 86% van alle vluchtelingen vinden daar, in Kenia, Libanon of Turkije, een heenkomen, maar geen toekomst."

Onze directeur verwondert zich over het gebrek aan draagvlak voor hulp aan vluchtelingen. Hierover schrijft ze in haar column. Op Wereldvluchtelingendag doet ze een klemmende oproep om niet weg te kijken van mensen in nood.

Lees meer