HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
10 okt 2022

Webcast Oorlog in Oekraïne: Al jouw vragen beantwoord

Op dinsdag 18 oktober organiseert Stichting Vluchteling een webcast over de oorlog in Oekraïne. In een half uur praten onze experts je bij over de ontwikkelingen in Oekraïne. Al jouw prangende vragen over de noodhulpverlening in Oekraïne zullen worden beantwoord.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 okt 2022

Oproep Tineke Ceelen: Vrijwel geen enkele familie vlucht ongeschonden

Wereldwijd zijn 100 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Vrijwel geen enkele familie onder dit schrikbarende aantal vlucht ongeschonden. Hulp is keihard nodig. Lees de oproep van onze directeur.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 sep 2022

Hulpverlener Olivera Novakovic: “In Odessa is iedereen zwaar geraakt door oorlog"

Klinisch psycholoog en psychotherapeut Olivera Novakovic (35) werkt bijna een jaar voor Stichting Vluchteling als adviseur voor onze psychosociale hulp. Ze is net terug uit Odessa, een historische havenstad in het zuiden van Oekraïne.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 sep 2022

Hulpverlener aan het woord: Remco vervoert medicatie naar Oekraïne

Vrachtwagenchauffeur Remco Kompier rijdt met steun van Stichting Vluchteling vrachtwagens vol medicijnen naar Kyiv. “Ik weet niet wat het is, maar als ik mensen in nood zie, wil ik graag helpen."

Lees meer

placeholder
placeholder
16 sep 2022

Overstromingen in Pakistan: Wat jij moet weten

Een derde van Pakistan staat onder water door extreme regenval en overstromingen. 33 miljoen mensen zijn slachtoffer geworden van deze ramp. Stichting Vluchteling start een omvangrijke noodhulpoperatie.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 sep 2022

Steun voor overlevers van seksueel geweld in Tigray, Noord-Ethiopië

Ondanks dat er vredesonderhandelingen zijn en er een stuk minder gevochten wordt, is de oorlog in Tigray nog steeds niet voorbij. Sinds november 2020 is de Ethiopische federale regering in conflict met regionale troepen van Tigray geleid door het Volksbevrijdingsfront van Tigray.

Lees meer