Tineke Ceelen ontvangt Koninklijke onderscheiding

Op vrijdag 3 juli was het dan eindelijk zover. De dag waarop Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Tineke Ceelen ontvangt koninklijke onderscheiding

Het was al een tijd bekend, maar afgelopen week was het dan eindelijk zover! Op vrijdag 3 juli is Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, officieel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De plechtigheid vond plaats in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

Haar jarenlange inzet, betrokkenheid en verdiensten bij Stichting Vluchteling en voor de samenleving in zijn geheel, zijn op waarde geschat. “De manier waarop Tineke zich de afgelopen jaren heeft ingezet en de belangen heeft vertegenwoordigd van bijna 80 miljoen mensen op de vlucht, verdienen een Koninklijke onderscheiding.” benadrukte burgemeester Wendy Verkleij van de gemeente Noordwijk nog maar eens in haar persoonlijke toespraak. Het was Tineke’s eigen dochter Agnes die na de mooie woorden van de burgemeester, de versierselen op mocht spelden.

Lovende woorden

Na de plechtigheid in de kerk, is in kleine kring het glas geheven in Strandrestaurant Nederzandt. Te midden van haar gasten is Tineke lovend toegesproken. Minister Kaag was een van de sprekers. In haar speech prees zij de passie en gedrevenheid van Tineke in haar werk. Ze sprak de hoop uit dat ze nog vele jaren actief zal zijn.

Nederland heeft mensen zoals Tineke keihard nodig.

Minister Kaag
Tineke Ceelen en Sigrid Kaag

Het is mooi om te zien dat het werk voor de bijna 80 miljoen vluchtelingen, mensen die helemaal niets meer hebben, gezien wordt.

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen

De verrassing van 24 april

Kijk (nogmaals) naar het verrassingstelefoontje op 24 april; de dag waarop de benoeming bekend werd.


Stichting Vluchteling
English
sluit