Tineke Ceelen beste weldoener van Nederland

Directeur Tineke Ceelen is verkozen tot de ‘beste weldoener van Nederland’ bij radioprogramma De Ochtend op NPO Radio 1."Ik voel mij zeer vereerd door deze nominatie, voor mijn gevoel hebben alle medewerkers van Stichting Vluchteling hieraan bijgedragen'' aldus Tineke Ceelen.

Tekening van een hart
© © Photo Stijn Rompa

Het programma is deze zomer op zoek naar de fictieve beste Nederlander, bestaande uit de benen van een topsporter, de hersenen van een wetenschapper, de handen van een ondernemer, de oren van een muzikant én het hart van een weldoener.

Concurrentie

Boudewijn Poelmann, mede-oprichter van de Postcodeloterij, nomineerde Tineke naast drie anderen. “Zij gaat op reis en komt terug met verhalen. Dan sta je heel dicht bij de mensen die zij heeft bezocht, de vluchtelingen.”

Tineke heeft met 34% van de stemmen gewonnen van concurrenten Joop van den Ende, Marjan Minnesma en Dirk Kuyt. Ze mag zich nu het hart van de fictieve beste Nederlander noemen. Tineke is vereerd dat ze heeft gewonnen. Ze mag zich nu in een rijtje scharen met onder andere Nobelprijswinnaar Ben Feringa (de hersenen) en Golden Earring (de oren).

Kunstenaars Niels Ballemans en Robin Burger maken tijdens het radioprogramma een uniek, groots kunstwerk over de zoektocht naar de beste Nederlander.

Tekening van een hart
© © Photo Stijn Rompa
‘Het hart’ gemaakt door Niels Ballemans en Robin Burger

Benieuwd hoe de kunstenaars dit werk tot stand hebben gebracht? Bekijk hier het filmpje.


Stichting Vluchteling
English
sluit