"Als jullie hier niet zouden zijn, weet ik niet hoe ik mijn dochter ooit had moeten terugvinden."

De hevige brand in de Kutupalong-Balukhali vluchtelingenkampen in Cox’s Bazar, Bangladesh, op 22 maart, heeft het onderkomen van meer dan 45.000 mensen in de as gelegd. Honderden raakten gewond of vermist, minstens 15 mensen verloren het leven. Rond de stad Cox’s Bazar, in Bangladesh, liggen meerdere vluchtelingenkampen, waar in totaal zo’n 900.000 Rohingya-vluchtelingen verblijven. Het Kutupalong kamp is het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, er leven ongeveer 625.000 mensen.
 

We spraken Senowara (65), Nur (17) en Nurul (27) over de schrijnende situatie:

Hoe wij helpen

Stichting Vluchteling komt in actie voor noodhulp aan vluchtelingen die zijn getroffen door de brand. We zijn ter plaatse om medische, logistieke en psychologische steun te verlenen. Ook geven we cash hulp zodat mensen zelf kunnen bepalen wat ze het hardst nodig hebben. Daarnaast voorzien we meisjes en vrouwen van hulppakketten met essentiële items zoals zeep, tandpasta's, shampoo, maandverband, een solarlamp en een emmer. Tot en met eind september zijn onze teams ter plaatse om hulp te bieden aan bijna 20.000 mensen.