Levensreddende medische zorg nodig in Nigeria

Stichting Vluchteling wil met het inzetten van mobiele teams vluchtelingen in moeilijk bereikbare gebieden in het noordoosten van Nigeria van hulp voorzien. Deze mensen, waar nauwelijks geld en aandacht voor is, verdienen onze steun.

Het is gevaarlijk in het noordoosten van Nigeria. Sinds 2009 zaait Boko Haram dood en verderf en het conflict is nog lang niet voorbij. De gewapende strijd resulteert in treurige cijfers: bijna 30.000 doden, bijna 2 miljoen mensen zijn op de vlucht en ruim 7 miljoen mensen zijn afhankelijk van humanitaire hulp. Vluchtelingen in het noordoosten van Nigeria zijn niet of moeilijk bereikbaar voor hulp. Een enorme uitdaging. Onze mobiele teams bieden nu medische hulp.

Steun met een eenmalige gift. Help vluchtelingen met medische zorg. #AlleBeetjesHelpen

Ja, ik help mee!

 • ?

  Draag bij aan medicijnen om ziektes zoals mazelen, cholera, maar ook ondervoeding te voorkomen/genezen.

  15,00
 • ?

  Draag bij aan noodvoeding voor ondervoede kinderen.

  25,00
 • ?

  Draag bij aan de inzet van dokters, verpleegkundigen en ondersteunend personeel.

  50,00
 • ?

  Draag bij aan de inzet van een ambulance om ernstige gevallen zoals zwangere vrouwen of ondervoede kinderen te vervoeren naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

  100,00
 • ?

  Draag bij aan medische hulp in moeilijk bereikbare gebieden. Denk hierbij aan apparatuur, benzine en menskracht.

  250,00

Medische hulp in de frontlinie

We ondersteunen met onze mobiele medische teams vluchtelingen op moeilijk bereikbare locaties in de omgeving van Magumeri en Hoyo. Een team bestaat uit een dokter, verpleegkundigen en ondersteunend personeel. Maar, de apotheken van de klinieken die wij runnen, zijn vrijwel leeg. Medicijnen en medische hulpmiddelen zijn duur. Daarom vragen wij je nu om steun.

Onze hulpverleners zijn ter plaatse en staan klaar om te helpen. Met jouw gift kunnen we vluchtelingen in nood helpen. Bijvoorbeeld in onze mobiele kliniek of met ambulancezorg of medicijnen. Welke hulp geef jij? 

Dagboek Nigeria

“Zarah Umar, een mooi lief babymeisje, heeft ernstige diarree en geeft over. Het klinkt onschuldig maar diarree kost ontelbaar veel kinderlevens als het niet onmiddellijk en goed behandeld wordt.”

Dagboek Nigeria

Begin maart bracht onze directeur Tineke Ceelen samen met Art Rooijakkers een bezoek aan Nigeria. Daar bezochten zij de projecten van Stichting Vluchteling in een gebied waar Boko Haram de dienst uitmaakt. Het verslag van deze reis lees je terug in Tineke haar dagboek.

Lees meer