header-themapagina-voedselhulp-zuidsoedan-kind-honger-stichtingvluchteling

Voedselhulp

Voedselhulp is belangrijk in de strijd tegen honger en ondervoeding, en de VN speelt hierin een belangrijke rol. Stichting Vluchteling vult deze voedselhulp aan met andere hulpvormen om ondervoeding en honger te bestrijden. Zo worden vluchtelingen optimaal geholpen.

Voedselhulp                                                                                                                                      

Voor veel vluchtelingen en ontheemden is voedselhulp van levensbelang. De VN helpt ieder 80 miljoen mensen met hun Wereldvoedselprogramma. Maar om honger te voorkomen is meer nodig dan het verstrekken van voedsel alleen. Daarin speelt Stichting Vluchteling een belangrijke rol.

Wat doet Stichting Vluchteling?

  • Bestrijden van ondervoeding:  Stichting Vluchteling bestrijdt ondervoeding onder vluchtelingen en ontheemden met acute medische zorg, noodvoeding en voorlichting. Hierbij besteden we extra aandacht aan zwangere vrouwen en kinderen tot en met 5 jaar – de kwetsbaarste groep bij wie de gevolgen soms een leven lang voelbaar zijn.
  • Bestrijden van honger:  Honger gaan we te lijf met cashhulp. Dit is een bewezen effectieve hulpmethode waarbij kwetsbare mensen een klein bedrag krijgen dat ze kunnen gebruiken voor datgene wat ze acuut nodig hebben, zoals voedsel. In sommige gevallen verstrekken we voedselpakketten.
  • Werken aan voedselzekerheid:  Om honger en ondervoeding structureel te voorkomen, is voedselzekerheid nodig: een stabiele aanvoer van voldoende, voedzaam en betaalbaar eten en voldoende inkomen om dit voedsel te kopen.

Stichting Vluchteling stimuleert de voedselproducerende sector met economische hulp. Zo geven we boeren gereedschap en zaden om voedsel te verbouwen en zorgen we dat mensen voldoende geld hebben om zich eten te veroorloven.

Meer weten? Lees verder over: