Extreme honger teistert de wereld

Momenteel hebben 735 miljoen mensen onvoldoende te eten. En bijna 30% van de wereldbevolking heeft lang niet elke dag een maaltijd. Met jouw steun kunnen we onze voedselhulp uitbreiden.

Moeder geeft jongen drinken uit schaal

Acute voedselonzekerheid zal dit jaar waarschijnlijk verder verslechteren in 22 landen, waarschuwt de VN. Dit heeft vooral te maken met conflicten, de klimaatcrisis en toenemende ongelijkheid.

Afghanistan, Nigeria, Somalië, Zuid-Soedan, Jemen, Haïti, de Sahel regio en Soedan kennen de allerhoogste zorgniveaus. Afrika is het zwaarst getroffen continent, waar één op de vijf mensen hongerlijdt. De honger in de wereld is nog lang niet ten einde.

Bijna 10% van de wereldbevolking heeft honger: oftewel 1 op de 10 mensen. Of bijna 48 keer het aantal inwoners van Nederland.

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur

Wat doet Stichting Vluchteling?

Tijdens crisissituaties, zoals deze hongercrisis, komen we snel in actie en doen wat nodig is om mensen in nood steun te bieden. We voorzien in eerste levensbehoeften zoals voedsel en schoon drinkwater. Ons werk stopt hier niet: we bieden ook noodvoeding, medische noodhulp, voedselvouchers en cash-for-food.

Kom in actie tegen honger
We moeten nu in actie komen. Met jouw steun kunnen we onze voedselhulp uitbreiden. Elke persoon die we uit de honger halen, is waardevol en de moeite waard.

Doe je mee? Lees meer over de wereldwijde hongercrisis en hoe Stichting Vluchteling helpt of doneer en maak het verschil.


Stichting Vluchteling
English
sluit