Weet jij meer over vluchtelingen dan de gemiddelde Nederlander?

De gemiddelde Nederlander denkt dat de meeste vluchtelingen in Europa worden opgevangen. In werkelijkheid zijn Turkije, Pakistan en Oeganda de drie landen die de meeste vluchtelingen opvangen. Kijk je daarvan op? Dat kan komen doordat gebieden waar de nood het hoogst is, minder in het nieuws zijn. Stichting Vluchteling helpt echter wel altijd waar de hulp het hardst nodig is. In 2018 hielpen wij 884.808 vluchtelingen en ontheemden in landen zoals Afghanistan, DR Congo, Centraal Afrikaanse Republiek, Myanmar en Jemen. Dit werk kunnen wij niet doen zonder de hulp van onze donateurs. Help je ook mee?


Tineke met kindjes

"Jouw hulp redt levens." - Directeur Tineke Ceelen

Wil je nog even verder quizzen?

Heb je de smaak te pakken en wil je nóg meer weten over vluchtelingen? Bekijk dan nu ons jaarverslag van 2018. We hebben alle feitjes voor je op een rij gezet.

Bekijk het jaarverslag 2018

Vergelijk jouw antwoorden met die van de rest van Nederland

Zeker wel dat jij meer weet over vluchtelingen dan de gemiddelde Nederlander. Toch even stiekem voor de zekerheid checken of dat waar is? Download dan de antwoorden. Deze is gebaseerd op de omnibusmeting naar de houding en kennis van het Nederlandse publiek met betrekking tot vluchtelingen uitgevoerd door Motivaction van juni 2018.