header-landenpagina-griekenland-idomeni-stichtingvluchteling

Dank voor jouw steun aan vluchtelingen in Griekenland!

Bedankt voor je handtekening en je oproep tot medemenselijkheid! Jouw steun helpt ons in de gesprekken met de Nederlandse regering, waarin wij aandacht vragen voor de mensonterende en gevaarlijke situatie in de overvolle vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden, de noodzaak voor de Europese Unie om met een gezamenlijke oplossing te komen en vluchtelingen bescherming te bieden.

Naast onze oproep om de situatie van vluchtelingen in Griekenland te verbeteren, verlenen wij noodhulp op Lesbos en Chios. Veel vluchtelingen die vastzitten op de Griekse eilanden zijn gevlucht vanuit oorlogsgebieden en kampen met paniekaanvallen, trauma’s en depressies. Met deze mensen gaan wij in gesprek en leren hen manieren om met hun trauma’s om te gaan, via onze geestelijke en psychosociale zorgprogramma’s. Klik op de button om meer te lezen over onze projecten in Griekenland

Lees hier het rapport dat onlangs is uitgebracht door onze partner International Rescue Committee over de situatie op de Griekse eilanden.