Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
08 okt 2015

Tientallen acties voor hulp aan vluchtelingen

Opvang in de regio van crisisgebieden schiet wereldwijd tekort. Meer hulp is hard nodig. Voor miljoenen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Mooie initiatieven van uiteenlopende bedrijven, scholen, festivals, sportclubs en bekende artiesten melden zich om geld in te zamelen voor noodhulp. Met fantastische resultaten! Start ook je eigen actie, en haal geld op voor hulp aan vluchtelingen.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 sep 2015

Hulp op Lesbos: Bitter noodzakelijk

Drijfnatte vluchtelingen op de terrasstoelen van een restaurant in een haven, op het Griekse eiland Lesbos. Een moeder drukte haar zoontje in mijn armen. Terwijl zij de kletsnatte kleren van haar klappertandende dochtertje uittrok, stripte ik de bibberende baby.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 jul 2015

Help de vluchtelingen op Lesbos

41 Drijfnatte vluchtelingen op de terrasstoelen van een restaurant in een haven, op het Griekse eiland Lesbos. Een moeder drukte haar zoontje in mijn armen. Terwijl zij de kletsnatte kleren van haar klappertandende dochtertje uittrok, stripte ik de bibberende baby. Vrijwilligers deelden luiers, oude kleding en warme thee uit. Uit eigen zak betaald. Van overheidswege gebeurt er niets om te helpen.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 jul 2015

Een dag uit het leven van een Syrische vluchtelingen familie

Het vluchtelingenkamp Domiz in Iraaks Koerdistan huist 55 duizend Syriërs, vooral van Koerdische afkomst. Zij behoren tot de ruim 2,8 miljoen Syriërs die na het uitbreken van de burgeroorlog in 2011, hun thuisland zijn ontvlucht en in buurlanden veiligheid zoeken. De crisis in Syrië wordt omschreven als "de humanitaire crisis van deze generatie".

Lees meer

placeholder
placeholder
01 jul 2015

Bootvluchtelingen Griekenland

Directeur Tineke Ceelen is sinds dinsdag op het Griekse eiland Lesbos. “Dit is nieuw voor ons als organisatie: dat we noodhulp moeten bieden ín de Europese Unie. Ik vind het te gek voor woorden.”

Lees meer

placeholder
placeholder
01 jul 2015

De Klapstoel: Tineke Ceelen in gesprek met Eva Hoeke

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, mocht plaats nemen op 'De Klapstoel' van Eva Hoeke voor haar wekelijkse rubriek in Het Parool.

Lees meer