Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
21 feb 2022

Reisverslag Afghanistan: "Geen IC-bedden, geen medicijnen, geen artsen"

Afghanistan verkeert in grote nood. Er heerst er een ongekende humanitaire crisis. Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, reisde af naar het land en sprak verschillende mensen en organisaties over de zorgwekkende situatie. Lees haar reisverslag.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 feb 2022

Taliban half jaar aan de macht: de realiteit in Afghanistan

Afghanistan stevent af op een humanitaire ramp. Hoe staat het land er zes maanden na de overname door de Taliban voor? Aan het woord is Benoit de Gryse - hoofd programma's en beleid bij Stichting Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 feb 2022

De gevolgen van niets doen in Afghanistan zijn heel erg groot

Stichting Vluchteling roept de internationale gemeenschap op om aan tafel te gaan met de Taliban om een groter wordende humanitaire ramp te voorkomen.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 feb 2022

Somalië getroffen door ergste droogte in jaren

Somalië heeft bijzonder hard te lijden onder een verwoestende droogte. Die droogte treft de hele Hoorn van Afrika, naast Somalië ook Kenia en Ethiopië.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 feb 2022

Column Tineke Ceelen: Laat vluchtelingen niet in de kou staan!

De koudste wintermaand is weer aangebroken; in het Midden-Oosten maar ook in Afghanistan en aan de Europese grenzen zakken de temperaturen tot ver onder nul. Wereldwijd ziet Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, hoe mensen op de vlucht zich moeten zien te redden zónder de sneeuwschoenen, dikke winterjassen en wollen mutsen die wij hebben om ons te beschermen. Lees haar column.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 feb 2022

Stichting Vluchteling biedt coronahulp aan 197.000 mensen dankzij Giro555

De hulporganisaties achter Giro555 kwamen vorig jaar in actie om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. Dankzij deze actie kan Stichting Vluchteling bijna 200.000 vluchtelingen helpen in Jemen, Nigeria en Bangladesh.

Lees meer