Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
28 nov 2018

Het verhaal van Hila: Syrische grootmoeder worstelt om te overleven

De Syrische grootmoeder Hila vluchtte naar kamp Areesha in Noordoost-Syrie toen haar huis werd gebombardeerd. Het leven in het kamp is niet makkelijk. Lees hier haar verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 nov 2018

Organisaties achter Giro555 pleiten voor humanitaire toegang Jemen

In 2017 haalde Giro555 met de Nationale Actie ‘Help slachtoffers hongersnood’ onder andere geld op voor de dreigende hongersnood in Jemen. De situatie in het land dat sinds 2015 wordt geteisterd door een burgeroorlog is het afgelopen jaar helaas alleen maar verder achteruit gegaan.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 nov 2018

Hoe getraumatiseerde kinderen de wereld zien door hun tekeningen

In oorlog of vluchtsituaties maken kinderen in een korte tijd ontzettend heftige dingen mee. Ze worden blootgesteld aan geweld, voortdurende onzekerheid en instabiliteit en raken getraumatiseerd. Tekenen is een manier om kinderen weer kind te laten zijn.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 nov 2018

Afghanistan: ontheemding door aanhoudende droogte en conflict

Door gewapend conflict en de aanhoudende droogte neemt het aantal ontheemden in Afghanistan toe. Dit, in combinatie met een toename van gevluchte Afghanen die terugkeren uit Pakistan en Iran, zorgt voor sterke behoefte aan humanitaire hulp. Lees hier een update.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 nov 2018

El Salvador: 'Er is geen engere plek dan thuis'

Lees hier waarom Centraal-Amerikanen zich bij de karavanen op weg naar de grens met de Verenigde Staten voegen: 'omdat er geen engere plek is dan thuis'.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 nov 2018

Yousra trotseert kanker te midden van de oorlog in Jemen

Yousra lijdt aan kanker in haar linkeroog. Ze is een van de vele ernstig zieke kinderen in Jemen die niet de medische behandeling kan krijgen die ze nodig heeft. Het gezondheidssysteem van het land is aan flarden. Lees hier haar verhaal.

Lees meer