Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
23 sep 2019

Reisverslag dag 1 Griekenland: Angst en wanhoop

'Deze verhalen kennen we alleen uit films', verzekert collega Kiki ons. Kiki leidt een programma op het Griekse eiland Chios om vluchtelingen en migranten psychosociale hulp te bieden.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 sep 2019

Tineke Ceelen ontmoet dr. Denis Mukwege in Congo

Een jaar na toekenning van de Nobel Vredesprijs aan gynaecoloog dr. Mukwege ontmoet Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling hem in zijn ziekenhuis in het oosten van Congo.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 aug 2019

Een jaar lang water voor 2.027 ontheemden dankzij opbrengst de Badkamer op Lowlands

Drie dagen lang stonden wij met de Badkamer op Lowlands, om aandacht te vragen voor het belang van goede sanitaire voorzieningen voor vluchtelingen in crisisgebieden. Met onze luxe douches, schone wc’s, handmassages, voetenbadjes én de populaire spellen Jenga en de Ballenbak, hebben we meer dan 37.000 euro opgehaald! Een geweldig resultaat.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 aug 2019

Zo zetten ontheemden zich in voor duurzame vrede in Somalië

Onze samenwerkingen met lokale organisaties zijn zeer belangrijk. Door deze samenwerkingen krijgen mensen op de vlucht de hulp die zij verdienen. WASDA is zo een organisatie. Leer hen kennen in dit interview met directeur Mohamed Bulle Abdille.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 aug 2019

Dromen in Somalië: interview met projectmedewerker Christa Jacobs

Zelfstandig bouwen aan een toekomst. Somaliërs weten er alles van. Ook al wonen miljoenen Somaliërs al jarenlang in ontheemdenkampen, zij grijpen elke kans om een bijdrage te leveren aan hun land en hun medemens. In dit interview met projectmedewerker Christa Jacobs leer je alles over de veerkracht en doorzettingsvermogen van ontheemden in Somalië.

Lees meer

placeholder
placeholder
21 aug 2019

Dwing Rohingya vluchtelingen niet om terug te keren naar huis

De crisis in Myanmar, in het zuidoosten van Azië, dreigt te verslechteren. Bangladesh vangt al jaren honderdduizenden Rohingya vluchtelingen op, maar kan dit niet alleen. We roepen op om de humanitaire situatie in de deelstaat Rakhine te verbeteren, en geweld en discriminatie tegen te gaan.

Lees meer