Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
27 feb 2020

Nigeria: vluchtelingencrisis door aanhoudend geweld

In het noordoosten van Nigeria zijn miljoenen mensen op de vlucht. De situatie wordt er niet beter op, etnisch geweld neemt toe en de inmiddels tien jaar durende opstand van Boko Haram duurt voort.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 feb 2020

Meer dan 900.000 Syriërs op de vlucht voor oplaaiend geweld

Door het opgelaaide geweld in het noordwesten van Syrië slaan mensen massaal op de vlucht of zitten vast tussen de gevechten. Meer dan 900.000 inwoners zijn op de vlucht geslagen. Stichting Vluchteling komt in actie en helpt.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 feb 2020

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden

Het werk van fotograaf Eddy van Wessel, winnaar van de Zilveren Camera 2019, is van een ongekend niveau. In 2019 fotografeerde hij voor Stichting Vluchteling in vluchtelingenkamp Al Hol.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 feb 2020

Ambassadeur Pernille La Lau op Lesbos: "Mensonterend"

Ambassadeur van Stichting Vluchteling Pernille La Lau bezocht op 1 en 2 februari jl. het Griekse eiland Lesbos, om aandacht te vragen voor de miserabele leefomstandigheden in de overvolle vluchtelingenkampen.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 feb 2020

Eddy van Wessel wint Zilveren Camera met IS serie in Syrie

Stichting Vluchteling feliciteert fotograaf Eddy van Wessel. Hij won met een fotoserie over IS-families op de vlucht in Syrië. Het is de derde keer dat de fotograaf de prijs wint.

Lees meer

placeholder
placeholder
31 jan 2020

‘Alleen ratten, luizen en schurft hebben het goed op de Griekse eilanden’

Dit weekend reist Tineke Ceelen samen tv-presentatrice en ambassadeur Pernille La Lau naar Lesbos om te proberen de schijnwerpers te zetten op de kwetsbare groep vluchtelingen in Griekenland.

Lees meer