HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
14 jun 2022

Nederland heeft meer begrip voor oorlogsvluchtelingen

Nederlanders hebben vergeleken met vorig jaar meer begrip voor vluchtelingen. Dit blijkt uit het jaarlijkse draagvlakonderzoek van Stichting Vluchteling, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 jun 2022

Webcast 24 juni: 100 miljoen mensen op de vlucht. Wat nu?

De VN brengt half juni haar jaarlijkse trendrapport naar buiten met de nieuwste cijfers over gedwongen ontheemding in 2021, evenals updates tot april 2022. Over deze alarmerende cijfers organiseert Stichting Vluchteling op vrijdag 24 juni een webcast.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 jun 2022

Ernstig zieke Marko (2) kan veilig schuilen in Oekraïens kinderziekenhuis

Marko is een vrolijk en energiek jongetje dat dapper vecht tegen een levensbedreigende ziekte. Met het uitbreken van de oorlog hoorden zijn ouders nog meer vreselijk nieuws: bij het jongetje werd kanker geconstateerd.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 mei 2022

100 miljoen keer een verhaal van groot verlies en verdriet

Voor het eerst in de geschiedenis zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht. “Als we de oorzaak van vluchten niet aanpakken, wordt het aantal mensen op de vlucht groter en groter.”

Lees meer

placeholder
placeholder
19 mei 2022

Ernstige droogte en hongercrisis in de Hoorn van Afrika

De Hoorn van Afrika kampt met de ergste droogte in 40 jaar. Meer dan 14 miljoen mensen in Ethiopië, Kenia en Somalië hebben ernstige honger en hebben acuut hulp nodig.

Lees meer

placeholder
placeholder
13 mei 2022

Hulp voor 40 opvangcentra in twee Oekraïense steden

De humanitaire crisis in Oekraïne verslechtert razendsnel en daarom overweegt vier op de tien ontheemden om door te reizen naar veiliger gebieden. Dat zijn er twee keer meer dan in de maand maart.

Lees meer