Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
20 jan 2021

“Coronavaccin moet wereldwijd eerlijk worden verdeeld”

In 2021 richt Stichting Vluchteling zich op de effecten van de pandemie op mensen in crisissituaties. Vaccins tegen het virus zijn een belangrijk thema, zegt Yoseph Melaku, arts en epidemioloog van Stichting Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jan 2021

Een stem voor ongedocumenteerde Venezolanen op Curaçao

Duizenden Venezolanen zijn gevlucht naar Curaçao, waar ze opnieuw tegen problemen aanlopen. Fotograaf Berber van Beek brengt hun verhalen in kaart.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 jan 2021

2021: Tien crises om in de gaten te houden

De wereld wordt in 2021 geconfronteerd met humanitaire crises van enorme omvang. Dit zijn de tien crises die Stichting Vluchteling in 2021 nauwlettend in de gaten houdt.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 jan 2021

25 jaar steun van de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij zet zich in voor een betere wereld, binnen en buiten Nederland. Stichting Vluchteling wordt al sinds 1996 gesteund door de Postcode Loterij en haar deelnemers.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 jan 2021

Medische zorg voor chronisch zieken: interview met Lamia Bezer

De situatie van mensen op de vlucht wordt nog penibeler bij chronische ziekten. Lamia Bezer ontwikkelt samen met haar team het beleid en de noodhulp van Stichting Vluchteling voor mensen met chronische ziekten.

Lees meer

placeholder
placeholder
31 dec 2020

VIDEO: Terugblik op 2020

We hielpen op het moment dat de nood het hoogst was. We gaven vluchtelingen wat zij het hardst nodig hadden en brachten hoop en waardigheid terug. Bekijk de video waarop we terugblikken op 2020.

Lees meer