Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
10 sep 2020

Hervatting beveiliging Dr. Denis Mukwege

We zijn blij te kunnen vertellen dat de blauwhelmen van Monusco, de vredestroepen van de VN, de beveiliging van Dr. Mukwege, het Panzi-ziekenhuis en de patiënten weer ter hand genomen hebben. Lees ons statement!

Lees meer

placeholder
placeholder
09 sep 2020

Vluchtelingenkamp Moria grotendeels verwoest door brand

In het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is gisteravond een zeer hevige brand uitgebroken. Het kamp is nagenoeg geheel verwoest. De vluchtelingen in het kamp zijn inmiddels geëvacueerd.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 sep 2020

Bedreigde Nobelprijswinnaar in de kijker gezet op Stadhuis Den Haag

De Congolese gynaecoloog Dr. Denis Mukwege krijgt sinds enkele weken opnieuw doodsbedreigingen. Het feit dat hij twee jaar geleden de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, is blijkbaar geen garantie voor zijn veiligheid. Met een bijzondere actie vraagt Stichting Vluchteling nu aandacht voor het gebrek aan beveiliging van de arts.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 aug 2020

Stichting Vluchteling helpt de slachtoffers in Libanon

Uit de opbrengst van de nationale actie van Giro555 bieden we noodhulp aan de slachtoffers van de explosie in Beiroet. We zorgen voor medische zorg, onderdak, bescherming en cash noodhulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 aug 2020

Het hartverscheurende verhaal van Esperance

Tussen 2006 en 2014 was de Congolese Esperance twee keer het slachtoffer van verkrachting. Gelukkig heeft ze psychologische hulp gevonden in het Panzi ziekenhuis. Hierdoor gaat het steeds beter.

Lees meer

placeholder
placeholder
21 aug 2020

Ruim € 12,9 miljoen voor Beiroet na Nationale Actiedag

Op vrijdag 14 augustus vroegen de samenwerkende hulporganisaties de hele dag steun voor de hulpverlening aan de bevolking van Beiroet. Dit deden zij via een livestream vanuit een speciaal actiecentrum in Hilversum.

Lees meer