Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
31 mei 2018

Nacht van de Vluchteling: wie geeft het startschot?

We zijn vereerd dat Minister Sigrid Kaag, acteur Waldemar Torenstra, programmamaker Sinan Can en de burgemeesters Jan van Zanen (Utrecht) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) het startschot geven bij de 9e editie van de Nacht van de Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 mei 2018

3 antwoorden over de crisis in Venezuela

De economie van Venezuela is als een kaartenhuis in elkaar gezakt. Een duizelingwekkende inflatie zorgt ervoor dat spaartegoeden en salarissen overnacht niets meer waard zijn. Naar schatting zijn op dit moment 1,6 miljoen Venezolaanse hun land ontvlucht op zoek naar eten, medicijnen en veiligheid. Buurland Colombia vangt inmiddels bijna 1 miljoen Venezolaanse burgers op. De noden zijn enorm.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 mei 2018

Annet: 'tranen stroomden over mijn wangen bij de eindstreep'

Voor het derde jaar op rij staat het Team Meesters en Juffen van de Pabo Hogeschool Rotterdam aan de start van de Nacht van de Vluchteling. Een initiatief van de studenten zelf, die allemaal les geven en waarvan een aantal ook aan vluchtelingenkinderen.

Lees meer

placeholder
placeholder
24 mei 2018

VIDEO: 'De noden onder de Venezolanen zijn enorm'

Directeur Tineke Ceelen was de afgelopen dagen in Cúcuta, Colombia en bracht het leed in beeld. Bekijk hier de video en lees het reisverslag.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 mei 2018

Verhalen uit Venezuela: meegebrachte kleding verkopen voor eten en een bed

Directeur Tineke Ceelen is momenteel in Cúcuta, Colombia. De stad ligt op de grens van Venezuela en Colombia. Inmiddels zijn er minstens 600.000, maar meer waarschijnlijk 800.000 Venezolanen neergestreken in Colombia.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 mei 2018

'Voor een brood wordt een moord gepleegd'

Directeur Tineke Ceelen is in Colombia en Venezuela om de internationale noodhulp die nodig is in kaart te brengen. Leest het gesprek dat de krant Metro gisteren voerde met haar op locatie.

Lees meer