HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
28 nov 2022

Reisverslag Oekraïne: "Hoe ga je opereren in een ziekenhuis zonder stroom?"

Miljoenen Oekraïners zitten zonder stroom door de vele aanvallen op het elektriciteitsnet. Dat betekent: geen verwarming, geen stromend water en geen licht. Onze directeur was van 26 - 30 november ter plaatse in Odessa en Cherson om onze hulpprojecten te bezoeken en doet verslag.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 nov 2022

Reisverslag Moldavië: "Bommen kwamen vlak bij ons neer"

Moldavië, een land met 2,6 miljoen inwoners, vangt een kleine 100.000 vluchtelingen uit Oekraïne op. Onze directeur, Tineke Ceelen, bezocht onze noodhulpprojecten in het land en sprak mensen over de verschrikkelijke situatie.

Lees meer

placeholder
placeholder
25 nov 2022

Nidia: “Als ik in Venezuela was gebleven, was ik doodgegaan”

Door de economische en politieke crisis in Venezuela zijn de afgelopen jaren zeker 7 miljoen Venezolanen hun geboorteland ontvlucht, wat dit een van de grootste vluchtelingencrises ter wereld maakt.

Lees meer

placeholder
placeholder
22 nov 2022

Levensbedreigende winter in Oekraïne: Wij bieden hulp

Nu de ijskoude winter nadert, zal het leven voor veel Oekraïners nog moeilijker worden. De komende wintermaanden zijn we met onze winterhulp aanwezig in Oekraïne en Moldavië.

Lees meer

placeholder
placeholder
21 nov 2022

Stichting Vluchteling stelt kwart miljoen euro beschikbaar voor ontheemden in Oost-Congo

In het oosten van de Democratische Republiek Congo wordt opnieuw hevig gevochten tussen het leger en M23-rebellen. Tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 nov 2022

Niet meer ver reizen door nieuwe kliniek in Myanmar

In een dorp in het noorden van Myanmar bouwen we in hoog tempo een nieuwe kliniek. Hiermee komt er eindelijk goede medische zorg voorhanden in de buurt van ontheemden en dorpelingen.

Lees meer