Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
04 aug 2017

Het verhaal achter de foto: Eliyah Gatchang Nimir (26)

In de serie "het verhaal achter de foto" vertellen vluchtelingen hun verhaal. Dit is het verhaal van Eliyah Gatchang Nimir, 26 jaar, uit Zuid-Soedan.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 aug 2017

Stichting Vluchteling op Lowlands

Stichting Vluchteling staat dit jaar voor het eerst op het populaire festival Lowlands. Er staat een compound waar tegen betaling gebruik kan worden gemaakt van schone wc's en/of douches.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 aug 2017

Tineke Ceelen beste weldoener van Nederland

Directeur van Stichting Vluchteling is op Radio 1 verkozen tot het hart van de beste Nederlander.

Lees meer

placeholder
placeholder
25 jul 2017

Ontmijnen van woonwijken Mosul

Nu de Irakese stad Mosul niet meer in handen is van de Islamitische Staat (IS) willen de verdreven burgers zo snel mogelijk weer naar huis. Maar de stad ligt in puin. Overal liggen mijnen en boobytraps. De burgerbevolking heeft dringend hulp nodig. Stichting Vluchteling helpt.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 jul 2017

Hulp aan honderdduizenden Zuid-Soedanezen op de vlucht

Veertien Nederlandse hulporganisaties slaan alarm nu, 6 jaar na het ontstaan van Zuid-Soedan, bijna een miljoen Zuid-Soedanezen de grens met Oeganda over zijn gestoken. Op 9 juli bestaat Zuid-Soedan precies 6 jaar. De organisaties waarschuwen dat de vluchtelingenstroom, na die vanuit Syrië de grootste ter wereld, niet alleen Zuid-Soedan zelf maar ook buurlanden steeds zwaarder onder druk zet. Dat kan leiden tot een destabilisatie van de regio.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 jul 2017

"De mensen uit Mosul vertellen over hun verliezen, we zien de littekens van schotwonden"

Directeur Tineke Ceelen is momenteel in Irak om te zien wat burgers na het verdrijven van IS uit Mosul nu het hardst nodig hebben. Op Twitter laat ze zien wat ze meemaakt. Vanuit Erbil stuurt ze dagelijks een update over haar bezoek.

Lees meer