Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
06 apr 2021

1 jaar na corona: zo staan we ervoor

Een jaar geleden brak de coronapandemie uit. Onze teams hebben zich in de strijd tegen het coronavirus wereldwijd ingezet voor vluchtelingen in crisissituaties. Maar we zijn er nog niet.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 apr 2021

Project Frontline: “Geen toegang hebben tot mensen in nood is geen optie”

Naarmate conflicten langer duren en complexer worden, bevinden mensen in nood zich vaker op risicovolle plekken. Hulporganisaties kunnen mensen in nood moeilijker bereiken. Project Frontline pakt dit aan.

Lees meer

placeholder
placeholder
31 mrt 2021

Coronavaccinatie in Nigeria van start: “Zij niet veilig, wij niet veilig”

De eerste prikken zijn gezet! Stichting Vluchteling en haar partner Intersos ondersteunen het internationale COVAX-vaccinatieprogramma in Nigeria in de strijd tegen het coronavirus.

Lees meer

placeholder
placeholder
26 mrt 2021

Stichting Vluchteling stelt kwart miljoen euro beschikbaar na brand Rohingya-kamp Bangladesh

Op 22 maart heeft in een vluchtelingenkamp in Cox’s Bazar, Bangladesh, een hevige brand gewoed. Stichting Vluchteling stelt uit haar noodhulpreserves per direct een kwart miljoen euro beschikbaar voor noodhulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
24 mrt 2021

Tienduizenden vluchtelingen dakloos na enorme brand in vluchtelingenkamp Cox’s Bazar

Op 22 maart brak een enorme brand uit in Kutapalong-Balukhali vluchtelingenkamp in Cox’s Bazar, Bangladesh. Volgens de VN zijn er zeker 15 doden en vele honderden gewonden en vermisten. Tienduizenden zijn dakloos.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 mrt 2021

Toename zelfbeschadiging en depressie in Griekse kampen

Vijf jaar na de EU-Turkije deal is er een alarmerende toename van vluchtelingen met psychotische symptomen en vluchtelingen die zichzelf snijden, als gevolg van de vreselijke situatie in Griekse vluchtelingenkampen.

Lees meer