Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
25 jul 2019

Half miljoen mensen op de vlucht in Kameroen

Bijna een half miljoen mensen in het zuidwesten van Kameroen, hebben huis en haard verlaten vanwege gewelddadige confrontaties tussen gewapende groepen, die strijden voor onafhankelijkheid, en het leger.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 jul 2019

Zo ziet dat eruit: onderwijs en medische zorg in Irak

Dieuwerke Luiten is senior programmamedewerker bij Stichting Vluchteling en was op bezoek in Irak. We stelden haar 5 vragen over haar werkbezoek.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 jul 2019

Farha (21) in Irak: "Ik was wanhopig, ik geloofde niet dat ik zou kunnen overleven"

Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, is in het noorden van Irak. Daar spreekt zij wij met de Jezidi, een minderheidsgroep in het grensgebied van Irak met Syrië en die door geweld van de Islamitische Staat gevlucht zijn. Vandaag sprak Tineke met de 21-jarige Farha, die jarenlang is mishandeld, misbruikt en doorverkocht door IS-extremisten.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 jul 2019

Live blog: Ongekende niveau van trauma bij de Jezidi's: hulp schiet aan alle kanten tekort

Vorige week waren wij in het noorden van Irak om de Jezidi te ontmoeten die door IS jarenlang zijn ontvoerd, mishandeld en misbruikt. In dit vierde verslag spreekt Tineke Ceelen met collega Hassan. Lees hieronder zijn verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2019

Nederland moet voortouw nemen bij traumaverwerking Jezidi's

'Nederland moet internationaal het voortouw nemen bij traumaverwerking van Yezidis', dat zegt Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, die momenteel een bezoek aan deze zwaar misbruikte minderheidsgroep.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2019

Live blog: Internationale gemeenschap heeft Jezidi's schaamteloos in de steek gelaten

We zijn deze week in het noorden van Irak om de Jezidi’s te ontmoeten die door IS jarenlang zijn ontvoerd, mishandeld en misbruikt. In dit derde verslag spreekt Tineke Ceelen met Samira.

Lees meer