Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
08 dec 2021

Nacht van de Vluchteling in 2022 in zes steden

Vanaf 8 december kun je je weer inschrijven voor de Nacht van de Vluchteling. Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorlop voor de dertiende keer, dit keer in het weekend van 18 op 19 juni 2022.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 dec 2021

De toon voor toekomstig EU-migratiebeleid is gezet

Al maanden worden mensen slachtoffer van een geopolitiek conflict tussen Wit-Rusland en de Europese Unie. Velen verblijven onder inhumane omstandigheden in het niemandsland rondom het grensgebied. Polen, Litouwen en Letland laten niemand binnen, Wit-Rusland neemt niemand terug.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 dec 2021

Crisis aan de Poolse grens nog niet voorbij

De groep vluchtelingen en migranten aan de grens Pools Wit-Russiche grens is uiteengevallen: een deel kreeg opvang in een logistiek centrum in Wit-Rusland en een ander deel vertrok met onbekende bestemming of werd gerepatrieerd.

Lees meer

placeholder
placeholder
25 nov 2021

Meer mensen op de vlucht in eerste helft van 2021

De trend van een groeiend aantal mensen op de vlucht zet zich voort in 2021. Volgens cijfers van de VN Vluchtelingenorganisatie is het aantal mensen op de vlucht in een half jaar tijd verder gestegen.

Lees meer

placeholder
placeholder
25 nov 2021

Column Tineke Ceelen: 'Grenscrisis'

In de dichte bossen van Polen dwalen honderden mensen. Vanuit Wit-Rusland werden ze de grens over geduwd, vaak zelfs letterlijk geslagen. Onze directeur bezocht het grensgebied. Lees haar column

Lees meer

placeholder
placeholder
23 nov 2021

Stichting Vluchteling gaat Poolse hulporganisaties ondersteunen

Stichting Vluchteling gaat Poolse organisaties ondersteunen die hulp bieden aan vluchtelingen en migranten die op dit moment in het grensgebied met Wit-Rusland proberen te overleven. Het gaat om zowel financiële als psychologische steun. Op dit moment zijn er nog nauwelijks internationale hulporganisaties actief in het grensgebied.

Lees meer