HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
03 nov 2022

Klimaatcrisis drukt extra zwaar op mensen in oorlogsgebieden

Van Afghanistan tot Zuid-Soedan: van de 20 landen die het meest kwetsbaar zijn voor klimaatverandering, kampt de meerderheid óók met gewapend conflict. Hierdoor moeten de inwoners zichzelf beschermen tegen een dubbele dreiging: oorlog en extreme weersomstandigheden.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 nov 2022

Tsjaad: hulp voor slachtoffers overstromingen

Stichting Vluchteling komt in actie in Tsjaad, bij de ergste overstromingen in dat land in 30 jaar. In de hoofdstad N'Djamena bereiken we ruim 22.000 mensen met onze noodhulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 okt 2022

Giro555: in half jaar bijna 63 miljoen euro besteed voor Oekraïne

Met de opbrengst van de nationale actie voor Oekraïne hebben de hulporganisaties achter Giro555 in het eerste half jaar 62,6 miljoen euro besteed. Stichting Vluchteling heeft iets meer dan 4 miljoen euro uitgegeven.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 okt 2022

Oekraïne: onze noodhulp gaat onverminderd door

De oorlog in Oekraïne duurt nu al meer dan 7 maanden en gaat in alle hevigheid verder. Het einde van de oorlog is nog niet in zicht. Elke dag blijft Stichting Vluchteling haar noodhulp uitbreiden, aanpassen en versterken.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 okt 2022

Hoe onze artsen vluchtelingen bijstaan in Moldavië

Van dinsdag tot en met zaterdag wordt er in Chisinau, Moldavië, eten uitgedeeld aan gevluchte Oekraïners. Terwijl mensen in de rij staan, worden ze erop geattendeerd dat er ook een arts aan het werk is.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 okt 2022

Naomi uit Nigeria vecht voor een betere toekomst voor haar baby

Verscheurde gezinnen. Elke vader, moeder en ieder kind op de vlucht draagt een eigen rugzak met zich mee. Een rugzak vol pijn, angst en verdriet. Naomi (33) uit Nigeria is een van de 100 miljoen mensen wiens leven werd ontwricht door oorlog en geweld. Lees haar verhaal.

Lees meer