Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
06 mei 2022

Moedersterfte groot probleem in Afghanistan

Verloskundigen van onze partner Intersos in Afghanistan, vrezen dat het moedersterftecijfer de komende drie jaar zal toenemen als de steun aan het land niet dringend wordt verbeterd.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 mei 2022

Vrijheidsonderzoek: "Zorgen om oorlog"

Een grote meerderheid van de Nederlanders vindt het nog steeds belangrijk stil te staan bij de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ook zijn er zorgen om de oorlog die nu in Oekraïne woedt.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 mei 2022

Kom langs bij onze VR-experience op de Bevrijdingsfestivals

Op 5 mei is het zover, dan vieren we met elkaar de vrijheid. De Bevrijdingsfestivals kunnen na twee alternatieve edities dit jaar weer doorgaan met publiek. Stichting Vluchteling is ook weer van de partij.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 mei 2022

Kiek Bierman: ‘Ik denk wel dat de oorlog mij beschadigd heeft'

Kiek Bierman (81) werd in 1940 geboren in Arnhem. Drie weken voor het uitbreken van de oorlog. Als jong meisje sloeg ze in 1944 met haar familie op de vlucht: “We zijn toen echt alles kwijtgeraakt.”

Lees meer

placeholder
placeholder
29 apr 2022

Zorgsysteem in puin door oorlog in Syrië

Door het jarenlange conflict en een diepe economische crisis ligt de gezondheidszorg in Syrië in puin en is de toegang tot medische zorg voor miljoenen mensen beperkt. Onze medische teams bieden hulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 apr 2022

Verdubbeling aantal startplekken vanwege grote belangstelling Nacht van de Vluchteling

Goed nieuws! Het aantal mensen dat dit jaar de Nacht van de Vluchteling wil lopen is zo groot, dat Stichting Vluchteling het aantal startplekken heeft verdubbeld.

Lees meer