Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
19 nov 2017

Wij willen minder vluchtelingen die... omkomen van de honger en dorst

Het door burgeroorlog en conflict geteisterde Zuid-Soedan heeft volgens de Verenigde Naties te maken met de grootste voedselcrisis ter wereld. Meer dan 6 miljoen mensen hebben voedselhulp nodig. 

Lees meer

placeholder
placeholder
16 nov 2017

Wij willen minder vluchtelingen die... uitzichtloos vast zitten

Wij willen minder vluchtelingen die uitzichtloos vast zitten tussen vluchtelingenkamp en stad. Ruim 65 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. Nog nooit moesten zoveel mensen álles achterlaten.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 nov 2017

Blog: persvoorlichter Valeska Hovener in Zuid-Soedan

Persvoorlichter van Stichting Vluchteling Valeska Hovener bezocht het door oorlog en conflict geteisterde Zuid-Soedan. Lees hier haar verslag.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 nov 2017

Crisis Myanmar: 'acute ondervoeding groot probleem'

De problemen in de overvolle kampen in Bangladesh beginnen zich op te stapelen. 7,5% van de kinderen tussen de 0-5 jaar oud lijdt aan een ernstige vorm van acute ondervoeding.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 nov 2017

Jemen: gevolgen sluiting toegangswegen desastreus

15 humanitaire organisaties, waaronder Stichting Vluchteling en haar partner IRC, hebben hun zorgen geuit over de tijdelijke sluiting van alle toegangswegen naar Jemen door Saoedi-Arabië en haar bondgenoten.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 nov 2017

Eerste resultaten actie voor Myanmar

Dankzij alle donateurs die onze actie voor de vluchtelingen uit Myanmar hebben gesteund krijgen ondervoede kinderen in de vluchtelingenkampen in Bangladesh de specialistische zorg die zij zo hard nodig hebben.

Lees meer