Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
03 mrt 2020

De bodem is bereikt: het moreel faillissement van Europa

Bij de grens van Turkije en Griekenland hebben zich de afgelopen dagen naar schatting 13.000 vluchtelingen en migranten verzameld. Turkije stuurt vluchtelingen opnieuw naar de grenzen van Europa en Griekenland houdt deze zelfde grens gesloten. De eerste doden zijn al gevallen en de EU kijkt nog steeds de andere kant op.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 mrt 2020

Dankzij uw steun: ruim 16.000 medische consulten in Irak

Met onze lokale partner Yazda werken we in een mobiele kliniek in het noorden van Irak. Met de steun van onze donateurs kan de kliniek op dit moment16.800 medische consulten verstrekken aan 9.000 inwoners van 14 dorpen.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 mrt 2020

Reisverslag Nigeria: "We hebben niemand terug gezien die ooit werd ontvoerd’"

Samen met Ambassadeur Art Rooijakkers bezocht onze directeur Tineke Ceelen de projecten van Stichting Vluchteling in Nigeria.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 feb 2020

Nigeria: vluchtelingencrisis door aanhoudend geweld

In het noordoosten van Nigeria zijn miljoenen mensen op de vlucht. De situatie wordt er niet beter op, etnisch geweld neemt toe en de inmiddels tien jaar durende opstand van Boko Haram duurt voort.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 feb 2020

Meer dan 900.000 Syriërs op de vlucht voor oplaaiend geweld

Door het opgelaaide geweld in het noordwesten van Syrië slaan mensen massaal op de vlucht of zitten vast tussen de gevechten. Meer dan 900.000 inwoners zijn op de vlucht geslagen. Stichting Vluchteling komt in actie en helpt.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 feb 2020

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden

Het werk van fotograaf Eddy van Wessel, winnaar van de Zilveren Camera 2019, is van een ongekend niveau. In 2019 fotografeerde hij voor Stichting Vluchteling in vluchtelingenkamp Al Hol.

Lees meer