Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
03 aug 2018

IRC-collega omgekomen tijdens aanslag in Afghanistan

Op zijn minst 15 mensen werden vermoord tijdens een aanslag op het kantoor van het Ministerie voor Vluchtelingen op dinsdag 31 juli in Jalalabad, Afghanistan, waaronder een collega en een oud-collega van het IRC. Nog veel meer mensen raakten gewond.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 aug 2018

Hannie van Leeuwen: Verzetsheld, politica, ‘straaljager-Hannie’ en nog veel meer

Tijdgenoot en geestverwant van de grondleggers van Stichting Vluchteling, de verzetshelden Gerrit Jan van Heuven Goedhart en Cees Brouwer, en inspiratie voor vele generaties in Nederland en elders in de wereld.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 jul 2018

Het resultaat van ons werk delen we graag met jou

Het resultaat van ons werk delen we graag met jou. Jij die ons werk mogelijk maakt. Lees hier de resultaten uit 2017 op onze interactie jaarverslag pagina.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 jul 2018

[nieuwe update] Ebola uitbraak in DR Congo officieel voorbij

Stichting Vluchteling stelde in mei 2018 per direct 400.000 euro beschikbaar om het ebolavirus in DR Congo onder controle te krijgen. Deze week kwam het bericht van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO dat de ebola-uitbraak voorbij is.

Lees meer

placeholder
placeholder
26 jul 2018

Uitgelegd: 4 feiten over een hongersnood

Meer dan 27 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Nigeria en Jemen hebben te maken met een dreigende hongersnood. In de hele wereld gaan iedere avond 815 miljoen mensen naar bed met een lege maag.

Lees meer

placeholder
placeholder
24 jul 2018

Elke 2 seconden slaat één man, vrouw of kind op de vlucht voor oorlog, geweld of onderdrukking

Vanuit de 70 conflictgebieden in de wereld slaat elke 2 seconden één man, vrouw of kind op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Een historisch hoog aantal en een treurig nieuw record. Dit blijkt uit het nieuwe Global Trends Report over vluchtelingen van de UNHCR.

Lees meer