HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
28 jan 2016

We gaan weer van start

In de nacht van 18 op 19 juni zal het startschot voor de 7e editie van de Nacht van de Vluchteling klinken. Naast de vertrouwde editie van Rotterdam naar Den Haag lanceert Stichting Vluchteling in 2016 een extra editie van Nijmegen naar Arnhem.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 dec 2015

Wie zijn de vluchtelingen die Europa binnenkomen?

Bijna tweederde van de Syrische vluchtelingen die via Griekenland Europa binnenkomt, woonde in de omgeving van Damascus en Aleppo. In oorlogsgebied dus. Bijna 80 procent van de Syrische vluchtelingen is jonger dan 35 jaar, 86 procent is goed opgeleid; een vijfde van de vluchtelingen is student. Dat blijkt uit onderzoek van de VN vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 nov 2015

Vluchtelingenkinderen hebben ook een verlanglijstje

Van de 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd, is de helft nog kind. In conflictsituaties zijn kinderen extra kwetsbaar. Het ontbreekt hen vaak aan voedsel, onderwijs en medische zorg. Voor miljoenen Syrische, Afghaanse en Pakistaanse vluchtelingenkinderen komt er de komende maanden nog een extra probleem bij: de winterkou. In de barre winter van afgelopen jaar vroren vluchtelingenkinderen zelfs dood. Hulp is hard nodig. Zeker nu.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 okt 2015

Vanavond: Mukwege in College Tour

Dr. Denis Mukwege is op 9 oktober te gast in het NTR televisieprogramma College Tour. De Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist behandelt, ondanks gevaar voor eigen leven, slachtoffers van groepsverkrachtingen en seksueel geweld, een specialisatie waarin hij wereldwijd als expert wordt beschouwd. Vorig jaar ontving hij de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken en hij was tevens genomineerd voor de Nobelprijs van de Vrede.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 okt 2015

Tientallen acties voor hulp aan vluchtelingen

Opvang in de regio van crisisgebieden schiet wereldwijd tekort. Meer hulp is hard nodig. Voor miljoenen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Mooie initiatieven van uiteenlopende bedrijven, scholen, festivals, sportclubs en bekende artiesten melden zich om geld in te zamelen voor noodhulp. Met fantastische resultaten! Start ook je eigen actie, en haal geld op voor hulp aan vluchtelingen.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 sep 2015

Hulp op Lesbos: Bitter noodzakelijk

Drijfnatte vluchtelingen op de terrasstoelen van een restaurant in een haven, op het Griekse eiland Lesbos. Een moeder drukte haar zoontje in mijn armen. Terwijl zij de kletsnatte kleren van haar klappertandende dochtertje uittrok, stripte ik de bibberende baby.

Lees meer