Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
15 jul 2019

Ongekende niveau van trauma bij de Jezidi's: hulp schiet aan alle kanten tekort

Vorige week waren wij in het noorden van Irak om de Jezidi’s te ontmoeten die door IS jarenlang zijn ontvoerd, mishandeld en misbruikt. In dit vierde verslag spreekt Tineke Ceelen met collega Hassan. Lees hieronder zijn verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2019

"Nederland moet voortouw nemen bij traumaverwerking Jezidi's"

'Nederland moet internationaal het voortouw nemen bij traumaverwerking van Yezidis', dat zegt Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, die momenteel een bezoek aan deze zwaar misbruikte minderheidsgroep.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2019

Internationale gemeenschap heeft Jezidi's schaamteloos in de steek gelaten

We zijn deze week in het noorden van Irak om de Jezidi’s te ontmoeten die door IS jarenlang zijn ontvoerd, mishandeld en misbruikt. In dit derde verslag spreekt Tineke Ceelen met Samira.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 jul 2019

"Ik was wanhopig, ik geloofde niet dat ik zou kunnen overleven"

Wij zijn momenteel in het noorden van Irak. Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, sprak met de 21-jarige Farha, die jarenlang is mishandeld, misbruikt en doorverkocht door IS-extremisten. Lees haar verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
10 jul 2019

"Maak je over hem geen zorgen meer, en vergeet dit telefoonnummer maar"

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, is deze week in Duhok in Irak. (Foto: Eddy van Wessel, 2018). Daar spreekt zij met de Jezidi's. Deze minderheidsgroep heeft jarenlang geleden onder de terreur van de Islamitische Staat. Tineke Ceelen spreekt met overlevenden.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 jul 2019

Opnieuw noodhulp aan Syrië

CARE Nederland, Stichting Vluchteling en World Vision gaan binnen het samenwerkingsverband van de Dutch Relief Aliance (DRA) noodhulp bieden in de regio’s Idlib en Aleppo in het noordwesten van Syrië.

Lees meer