HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
01 dec 2022

40% van de bevolking in Sinjar lijdt aan chronische ziekten: Wij bieden hulp

In veel crises werken we met mobiele klinieken: rondreizende medische teams die naar de patiënten toegaan. Zo ook in verschillende verafgelegen dorpen in het noorden van Irak.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 dec 2022

Kom naar de bijzondere film ’Vlucht’ met Eric Corton

Hoe voelt als je thuis niet meer veilig is en zó gevaarlijk is geworden dat je moet vluchten? Eric Corton speelt in de door hem zelfgeschreven filmvoorstelling.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 nov 2022

Directeur Tineke Ceelen: "Juist dáárom moeten we helpen"

Ieder mens verdient een thuis. Een plek waar je opgroeit en je veilig voelt. Maar op dit moment zijn meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Zij hebben geen eigen thuis meer en zijn alles kwijtgeraakt. Juist nu, in tijden van nood, is onze steun van levensbelang, stelt onze directeur Tineke Ceelen. Lees haar oproep.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 nov 2022

Reisverslag Oekraïne: "Hoe ga je opereren in een ziekenhuis zonder stroom?"

Miljoenen Oekraïners zitten zonder stroom door de vele aanvallen op het elektriciteitsnet. Dat betekent: geen verwarming, geen stromend water en geen licht. Om maar een paar problemen op te sommen. Onze directeur Tineke Ceelen is momenteel ter plaatse om onze noodhulpprojecten te bezoeken en doet verslag.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 nov 2022

Reisverslag Moldavië: "Bommen kwamen vlak bij ons neer"

Moldavië, een land met 2,6 miljoen inwoners, vangt een kleine 100.000 vluchtelingen uit Oekraïne op. Onze directeur, Tineke Ceelen, bezocht onze noodhulpprojecten in het land en sprak mensen over de verschrikkelijke situatie.

Lees meer

placeholder
placeholder
25 nov 2022

Nidia: “Als ik in Venezuela was gebleven, was ik doodgegaan”

Door de economische en politieke crisis in Venezuela zijn de afgelopen jaren zeker 7 miljoen Venezolanen hun geboorteland ontvlucht, wat dit een van de grootste vluchtelingencrises ter wereld maakt.

Lees meer