Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
03 aug 2021

Ruim 80.000 mensen geholpen dankzij Giro555-actie

Op 4 augustus 2020 vaagde een verwoestende explosie een groot deel van Beiroet weg. Ruim 6.500 mensen raakten gewond, meer dan 300.000 mensen werden dakloos en er vielen 220 doden. De 11 samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 startten de Nationale Actie ‘Samen in actie voor Beiroet’. Meer dan 80.000 mensen hebben hulp ontvangen. Inmiddels is 74% van de opgehaalde 15 miljoen euro besteed.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 jul 2021

Afghanistan op rand van humanitaire crisis

Afghanistan lijdt enorm onder het escalerende geweld en steeds meer mensen slaan op de vlucht. De VN waarschuwt voor een dreigende humanitaire crisis. Stichting Vluchteling biedt met twee noodhulpprojecten hulp in de zuidelijke provincies Kandahar en Zabul.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 jul 2021

Hulp voor 4.000 Tigreërs op de vlucht in Soedan

In de eerste helft van dit jaar deelden we noodhulppakketten uit in Um Rakouba vluchtelingenkamp in Soedan, waar tienduizenden mensen toevlucht vonden uit Tigray, Ethiopië. We bouwden wasgelegenheden en latrines voor 4.000 vluchtelingen.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2021

Handige harries

‘Never waste a good crisis’. Dat hebben sommigen onder ons ter harte genomen. Een handvol inmiddels fonkelnieuwe miljonairs vergaarde een fortuin tijdens de coronacrisis. In elke oorlog weten de handige harries precies waar het grote geld te verdienen valt, schrijft Tineke Ceelen in haar nieuwste column.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2021

Behoefte aan humanitaire hulp wereldwijd neemt fors toe

De Verenigde Naties (VN) slaan alarm vanwege de grote stijging in behoefte aan humanitaire hulp. Wereldwijd is deze gegroeid met 40 procent vanwege de coronapandemie.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 jul 2021

Tineke Ceelen: "Daarom moeten we helpen, voorzichtig en met beleid, ook daar waar het gevaarlijk is."

"Achter, naast en zelfs pal óp de frontlinie proberen mannen, vrouwen en kinderen, wanhopig op de vlucht voor al het geweld, het vege lijf te redden." Lees de nieuws column van onze directeur Tineke Ceelen.

Lees meer