Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
20 mrt 2018

Fotoserie: de Rohingya-crisis in beeld

De Rohingya-crisis gaat door: de concentratie vluchtelingen behoort tot de hoogste ter wereld en de omstandigheden in de opvangkampen zijn ronduit slecht. Tot overmaat van ramp nadert het regenseizoen. Dit zal grote gevolgen hebben voor de vluchtelingen en de hulpverlening in de kampen.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 mrt 2018

Rohingya-crisis: het geweld gaat door en het regenseizoen nadert

Het geweld tegen de onderdrukte Rohingya in Myanmar gaat door, en de situatie in de kampen is nog steeds ronduit slecht. Bovendien nadert het regenseizoen.

Lees meer

placeholder
placeholder
17 mrt 2018

Onze mobiele klinieken redden levens. Help jij mee?

In veel crises werken we met mobiele klinieken: een medisch zorgteam dat met de auto naar de patiënten toegaat. Zo kunnen we flexibel inspelen op locaties en behoeften. Lees hier de oproep van onze directeur Tineke.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 mrt 2018

Fotoserie: 7 jaar oorlog in Syrië, 7 jaar hel

De oorlog in Syrië duurt vandaag officieel zeven jaar: dat is zeven jaar te lang. En het geweld gaat onverminderd door. Aan de hand van deze 7 foto’s hebben wij een aantal feiten over de oorlog op een rij gezet.

Lees meer

placeholder
placeholder
13 mrt 2018

Zet jouw talent in voor vluchtelingen wereldwijd: start een actie!

Kom in actie voor medische zorg! Geef vluchtelingen en ontheemden toegang tot medische zorg, want je kunt ook doodziek worden als er geen dokter in de buurt is.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 mrt 2018

DR Congo: humanitaire crisis van de zwaarste categorie

Het geweld in DRC laait opnieuw op en zorgt voor enorme aantallen ontheemden en vluchtelingen. De situatie is onvoorstelbaar: 'Vrouwen worden verkracht. Mensen worden vermoord en afgeslacht als dieren.'

Lees meer