Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
10 dec 2018

Tineke Ceelen: 'ontzettend trots op Dr. Mukwege'

Directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen was vandaag aanwezig bij de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede aan Dr. Mukwege uit DR Congo.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 dec 2018

Meer noodhulp voor gevluchte Venezolanen

Het aantal mensen dat Venezuela ontvlucht blijft stijgen. De meesten van hen trekken naar Colombia, sommigen reizen verder naar andere Zuid-Amerikaanse landen. Stichting Vluchteling verlengt de noodhulp voor Venezolanen in Colombia en biedt medische zorg, bescherming voor vrouwen en economische hulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 dec 2018

Update: voorlopig geen terugkeer van Rohingya naar Myanmar

Mensenrechtenorganisaties zeggen dat het plan om Rohingya-vluchtelingen terug te laten keren naar Myanmar vanuit Bangladesh gevaarlijk en voorbarig is. Lees hier de laatste ontwikkelingen.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 nov 2018

DR Congo: één na ergste ebola-uitbraak

Alleen tijdens de Ebola-uitbraak in 2014 in West-Afrika waren er meer Ebola-gevallen dan tijdens de huidige uitbraak in de DR Congo. De uitbraak is nog lang niet onder controle en zal waarschijnlijk nog zeker zes maanden aanhouden.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 nov 2018

Nacht van de Vluchteling 2019: 10e speciale editie!

In 2019 wordt de Nacht van de Vluchteling voor de 10e keer georganiseerd! Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Stichting Vluchteling werken dit jaar samen om een extra speciale editie van de Nacht van de Vluchteling te organiseren.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 nov 2018

Het verhaal van Hila: Syrische grootmoeder worstelt om te overleven

De Syrische grootmoeder Hila vluchtte naar kamp Areesha in Noordoost-Syrie toen haar huis werd gebombardeerd. Het leven in het kamp is niet makkelijk. Lees hier haar verhaal.

Lees meer