VN: Kwart miljard mensen leden honger in 2022

Het aantal mensen wereldwijd dat honger heeft is in 2022 voor het vierde jaar op rij gestegen. Meer dan een kwart miljard mensen hebben acute honger en mensen in zeven landen leven op de rand van de hongerdood. Zo waarschuwt de VN.

SHayyan Yemen Sahdah Camp Nutrition
© IRC/Gabreez

Conflicten zijn de grootste aanjager van honger. Maar ook corona, klimaatverandering en de effecten van de oorlog in Oekraïne zijn belangrijke oorzaken van honger geworden.

Volgens het rapport hebben vorig jaar minstens 258 miljoen mensen in 58 landen te maken met acute voedselonzekerheid. Dat is een forse toename ten opzichte van 2021, toen het om 193 miljoen mensen in 53 landen ging.

Volgens het rapport leeft meer dan 40% van de mensen met acute honger in slechts vijf landen: Afghanistan, DR Congo, Ethiopië, Nigeria en Jemen. Mensen in zeven landen hadden in 2022 te maken met hongersnood, armoede of acute honger: Somalië, Afghanistan, Burkina Faso, Haïti, Nigeria, Zuid-Soedan en Jemen.

In 30 van de 42 belangrijkste voedselcrises die in het rapport zijn geanalyseerd, leden meer dan 35 miljoen kinderen van jonger dan 5 jaar aan acute ondervoeding.

Kom in actie tegen honger

Er is een dringende behoefte aan noodhulp. Doneer en draag bij aan medicijnen, voedselpakketten voor kwetsbare gezinnen en help ondervoede kinderen er weer bovenop.

Jouw steun maakt het verschil voor vluchtelingen daar waar dit het hardst nodig is. Doneer nu!


Stichting Vluchteling
English
sluit