Ook in Turkije staat de winter voor de deur 

Stichting Vluchteling maakt zich met haar partners INSAN Charity en Support to Life op voor de koude winter in Turkije. De focus ligt op het winterklaar maken van de tijdelijke onderkomens. 

Vluchtelingenkamp in Turkije

In kou en sneeuw wonen in een tent zonder verwarming: we kunnen ons er geen voorstelling bij maken. Het kan flink koud worden in de regio, tot wel tien graden onder nul.

In de door getroffen gebieden in Turkije leven nog 100.000 mensen in tenten en containers die hun huis kwijtraakten. Een container is gemiddeld zes bij twee meter, het merendeel is nog niet klaar voor de winter.

Hoe we helpen

Onze partners zullen zo’n 5.000 mensen voorzien van winterhulp. We helpen onder meer bij het winterbestendig maken van tijdelijke onderkomen. Onder meer via kachels, brandstof en cash hulp om de winter door te komen.

Aangezien er mensen zijn die de hele winter in tenten en containers verblijven zullen de meest kwetsbaren, zoals ouderen en gehandicapten, onze speciale aandacht krijgen, met cash hulp. Dat geld gebruiken ze voor allerlei zaken, zoals dekens, winterkleding, verbeteringen aanbrengen aan containers en tenten, maar ook aan brandstof voor kachels.

In Adıyaman, Kahramanmaraş en Malatya is het meest behoefte aan winterhulp. De winter kan de levering van hulpgoederen belemmeren en het is belangrijk om deze gebieden te bereiken voordat de winter invalt.

Help mee

De opbrengst van Giro555 wordt tot 1 maart 2025 besteed en doneren kan nog tot en met het eind van het jaar.


Stichting Vluchteling
English
sluit