Tineke Huizinga nieuwe voorzitter Stichting Vluchteling

Oud-minister Tineke Huizinga is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Vluchteling. Ze volgt Hans Anker op, die eind vorig jaar terugtrad.

Portet van Tineke Huizinga
© Stichting Vluchteling

Tineke Huizinga is een zeer ervaren politica met brede bestuurlijke competenties en een omvangrijk netwerk. Huizinga is lid van de ChristenUnie-fractie in de Eerste Kamer en sinds 2021 fractievoorzitter. Ze was Tweede Kamerlid, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en minister van VROM.

Ik zie ernaar uit op deze manier betrokken te zijn bij het goede werk dat Stichting Vluchteling doet. Aandacht en inzet voor mensen op de vlucht zijn belangrijke drijfveren in mijn persoonlijke en politieke leven.

Tineke Huizinga

Huizinga (63) leidt de vergaderingen van de raad, die het bestuur van de stichting controleert. De overige leden van Raad van Toezicht zijn Aloys van Rest, Arjan Buteijn, Ed Schenkenberg, Thea Fierens en Evelien van Roemburg. Leden van de raad doen hun werk onbetaald.

Directeur-bestuurder Tineke Ceelen is erg blij met de komst van haar naamgenoot. Niet alleen delen zij hun voornaam, maar ook grote compassie voor mensen op de vlucht.


Stichting Vluchteling
English
sluit