Tineke Ceelen reikt Geuzenpenning uit aan Padre Solalinde uit Mexico

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, reikt woensdag 13 maart 2019 in de Grote Kerk in Vlaardingen de Geuzenpenning uit aan Padre Solalinde uit Mexico. Padre Solalinde ontfermt zich over wanhopige migranten die vele honderden kilometers afleggen om de grens tussen Mexico en de VS over te steken.

Man wijst met vinger

Directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen zal tijdens de uitreiking een toespraak houden. Hierin zal zij ingaan op het Europese vluchtelingenbeleid en paralellen schetsen tussen 1938 en nu. Verder zal zij ook de deals aanhalen die Europa sluit met een land als Soedan om vluchtelingen tegen te houden: ‘Tegen Soedans leider, Omar Al Bashir, loopt een arrestatiebevel voor misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden waarbij het regime zelf miljoenen vluchtelingen genereerde.’ 

Geuzenpenning

Op woensdag 13 maart wordt in Vlaardingen zowel het Geuzenverzet herdacht als de Geuzenpenning uitgereikt. De herdenking begint om 13.00 uur op begraafplaats Emaus bij de Geuzengraven. 

Hierna volgt via de Hoogstraat de wandeling van Vrede en Vrijheid, een tocht van het Geuzengraf naar de Markt. daar start om 14.00 uur de herdenking bij het Geuzenmonument, waarna om 15.00 uur Tineke Ceelen de Geuzenpenning aan Padre Solalinde zal uitreiken. 

Lees hier meer over de Geuzenpenning en Padre Solalinde


Stichting Vluchteling
English
sluit