Te voet van Groningen naar Istanbul uit solidariteit met de 80 miljoen mensen op de vlucht

Dagelijks slaan mensen noodgedwongen op de vlucht voor oorlog en geweld, alles achterlatend, in zoektocht naar veiligheid. Uit solidariteit met vluchtelingen en ontheemden wereldwijd, vertrekken Brendan Bergh (18) en Arne van Loo (18) op Wereld Vluchtelingendag, 20 juni 2021, te voet van Groningen naar Istanbul. Met hun actie vragen ze aandacht en steun voor mensen op de vlucht. De opbrengst? Die gaat grotendeels naar de noodhulp van Stichting Vluchteling!

Twee jongens met armen over elkaar in Groningen die te voet naar Istanbul lopen

MEER DAN 3.100 KILOMETER

Met een triest dieptepunt van 80 miljoen mensen op de vlucht, is er geen beter moment om de actie te starten. Door de urgentie van de vluchtelingencrisis deinzen Brendan en Arne niet terug voor de wandeltocht van meer dan 3.100 kilometer. De route? Via Nederland, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Servië, Bulgarije naar de eindbestemming Istanbul in Turkije.

Zonder te stoppen, zouden ze in 516 uur arriveren, oftewel in zo’n 3 weken. “Natuurlijk gaan we pauzes inlassen. We schatten dat we vijf tot zes maanden onderweg zullen zijn. Zo houden we ook ruimte om vrijwilligerswerk te doen,” vertellen Brendan en Arne.

DE HARDE REALITEIT

De wereldwijde vluchtelingencrisis komt hard aan bij de jongens. “Mijn moeder is advocaat voor vreemdelingenrecht,” vertelt Brendan. “Haar verhalen schokken me. Elke keer gebeurt er weer iets dat een vorige situatie overtreft. Dan denk ik: dat moet anders.” Arnes drijfveer om in actie te komen, is zijn herinnering aan een vakantie in Zuid-Spanje: “Ik zag zoveel bootjes, aangespoelde kleding en mensen die niet wisten waar ze terecht konden. Dat vond ik heel schokkend. Iedereen die dit noodgedwongen mee moet maken, waar ook ter wereld, verdient hulp.”

WIL JIJ HELPEN?

Brendan en Arne willen € 20.000,- ophalen met hun actie. De opbrengst gaat grotendeels naar Stichting Vluchteling! Wij zorgen voor directe hulp bij acute nood, zoals onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische zorg. “Het is belangrijk dat vluchtelingen weten dat veel mensen op de wereld bereid zijn om hen te helpen”, stellen Brendan en Arne. Wil jij ook een steentje bijdragen? Steun de actie van Brendan en Arne en help mensen op de vlucht via Go Fund Me.


Stichting Vluchteling
English
sluit