Stichting Vluchteling biedt hulp aan Soedanese vluchtelingen

Soedan is opgeschrikt door een uitbarsting van geweld. Door de gevechten zijn tienduizenden Soedanezen op de vlucht geslagen naar de buurlanden. Naar schatting zijn meer dan 100.000 mensen gevlucht naar andere delen van Soedan of naar buurlanden als Tsjaad, de Centraal Afrikaanse Republiek en Egypte.

Mensen op de vlucht in Soedan

De tekorten zijn enorm; onderdak, voedsel, water, medische hulp, sanitaire voorzieningen. In het land zijn 15 miljoen Soedanezen afhankelijk van humanitaire hulp. Stichting Vluchteling stelt 450.000 euro beschikbaar voor schoon drinkwater, voedsel, latrines, huisraad en onderdak voor vluchtelingen.

In de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn naar schatting 6.000 Soedanese vluchtelingen de grens overgestoken, in Tsjaad zijn naar schatting 20.000 Soedanese vluchtelingen terechtgekomen.

Centraal-Afrikaanse Republiek

In het noorden van Centraal-Afrikaanse Republiek steunen we via onze partner Intersos met het herstellen van waterpunten, het bouwen van latrines, het uitdelen van noodhulppakketten en psychosociale hulp, medische zorg en sociaaleconomische hulp aan kinderen en vrouwen die getroffen zijn door de Soedancrisis.
In vier maanden helpen we in totaal 12.150 mensen.

Tsjaad

Samen met onze partner Help Chad delen we 1.000 voedselpakketten uit (met o.a. bonen, suiker, olie, zout) en 1.000 hulppakketten (met slaapmatten, dekens, muskietennetten en kookpotten). Bouwen we noodlatrines en herstellen en bouwen we waterputten. En we zorgen voor onderdak via de distributie van 1.000 dekzeilen of plastic zeilen.
In zes maanden helpen we in totaal 10.750 mensen.

Hulp is keihard nodig

Het aantal ontheemden en vluchtelingen is immens. Jouw hulp kan levens redden. Kom vandaag nog in actie. Steun met die eenmalige gift. Samen maken we het verschil.


Stichting Vluchteling
English
sluit