Podcast Vluchtnummers: een muzikale reis over moed en kracht

In de podcastserie ‘Vluchtnummers’ vertellen mensen die zijn gevlucht hun persoonlijke en soms ontroerende verhaal aan de hand van muziekfragmenten. Welke muziek gaf hen moed op de moeilijkste momenten van hun vlucht. En welke muziek biedt houvast voor nieuw leven in een nieuw land.

logo van podcast vluchtnummers

Vluchtnummers is een nieuwe vijfdelige 5-delige podcastserie waarin in Nederland wonende vluchtelingen aan de hand van muziek hun persoonlijke verhalen delen over hun thuisland, hun vlucht en de aankomst in Nederland. Elke aflevering is een muzikale reis over moed, hoop, heimwee en veerkracht.

Verhalen die raken en ontroeren

De 18-jarige Rasha al Hosain ontvluchtte als 11-jarige samen met haar vader, broertje en zusje de oorlog in Syrië. Ze bijt het spits af in de podcast. Gevolgd door: Abdulaal (Soedan), Parwana (Afghanistan), Ahmad (staatloos) en Aram (Syrië) Ze vertellen in een kwartier over de muziek die hen moed geeft, trots maakt of heimwee bezorgt. Juist door de muziek centraal te stellen, spreken de verhalen tot de verbeelding.

De podcastserie in een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Stichting Vluchteling en de VN-Vluchtelingenorganisatie. Vluchtnummers wordt gepresenteerd door Ikenna Azuike en is geproduceerd door Jollof Rice Productions.

De podcast is op alle gebruikelijke podcastapps te vinden.


Stichting Vluchteling
English
sluit