Oorlog in Jemen gaat zijn tiende jaar in

Bijna tien jaar oorlog in Jemen heeft het land zwaar verwoest. Jemen is in een continu gevecht met de dood: aanhoudende conflicten, armoede, honger en ziekten. In het zuiden van het land bieden we levensreddende hulp.

Foto van een wit tentenkamp waar vluchtelingen toevlucht zoeken in Jemen
© IRC/Gabreez

In Jemen voltrekt zich een van de ergste humanitaire crisis ter wereld, waarbij meer dan de helft van de bevolking afhankelijk is van hulp. Miljoenen Jemenieten zagen zich genoodzaakt hun huizen te ontvluchten door het oorlogsgeweld. Ondervoeding en voedselonzekerheid zijn wijdverspreid en treffen meer dan 17 miljoen mensen. Uitbraken van cholera en andere ziekten zijn een constante bedreiging.

Hoe we helpen in Jemen

Samen met onze partner Intersos bieden we tot eind 2026 hulp aan Jemenieten in nood. We helpen 44.000 mensen met water, hygiënepakketten (met o.a. zeep, watercontainers en waspoeder), we beschermen kwetsbare kinderen, trainen mensen om een eigen bedrijf op te zetten, bieden mentale zorg en geven juridische ondersteuning.

We doen dat via de Dutch Relief Alliance, een alliantie van 14 Nederlandse hulporganisaties die samenwerken met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geef om Jemen

De oorlog kunnen we helaas niet stoppen. Maar we kunnen wel helpen! Extra hulp is nodig, elk leven is er één.


Stichting Vluchteling
English
sluit